Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:36 24.02.2023 Ritzau

Statens ansatte frarådes at have TikTok på arbejdsudstyr

Statens ansatte frarådes at have TikTok på arbejdsudstyr

Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix

Center for Cybersikkerhed (CFCS) fraråder ansatte i staten at have appen TikTok installeret på tjenstlige enheder, herunder mobiltelefoner.

Det oplyser CFCS i et skriftligt svar til Ritzau.

Center for Cybersikkerhed samarbejder med blandt andet statslige myndigheder om ”sikkerhed i statens it-løsninger”.

Det gælder også tjenestemobiltelefoner til blandt andre ministre og embedsmænd, som kan have ”behov for et højt sikkerhedsniveau”.

”I den forbindelse har CFCS i samarbejde med PET og Statens IT for nylig udarbejdet en håndbog i sikkerhed for mobile enheder. CFCS fraråder i ovennævnte håndbog anvendelse af TikTok på tjenstlige enheder,” skriver CFCS.

Det oplyses også, at jo færre apps der er installeret på en enhed, jo færre ”potentielle sårbarheder og softwarefejl er der, som kan udgøre en sikkerhedsrisiko”.

”Ved vurderingen af, hvilke apps der ønskes installeret på tjenstlige mobile enheder, tages der først og fremmest udgangspunkt i, om appen skal opfylde et arbejdsrelevant behov,” skriver CFCS og fortsætter:

”Dernæst medtænkes, hvem der udgiver appen, og hvilke funktioner på telefonen appen skal have adgang til.”

EU-Kommissionen oplyste torsdag, at man har valgt at forbyde TikTok på de ansattes arbejdstelefoner. Forbuddet skyldes bekymring om databeskyttelse, har en talsperson oplyst til nyhedsbureauet AFP.

SENESTE NYT

Flere nyheder