Startskud til rektorkapløbet

Syv mulige kandidater til posten som rektor på Danmarks Journalisthøjskole. Sigurd Allern, professor på Oslo Universitet, 60 år.Hvorfor:Skal DJH gøre sig et realistisk håb om at kunne lokke et internationalt topnavn, skal man nok kigge mod nord. Det største navn i norsk journalistuddannelse er Sigurd Allern, den første professor i journalistik ved Oslo Universitet, tidligere chefredaktør af dagbladet Klassekampen.Hvorfor ikke:

Syv mulige kandidater til posten som rektor på Danmarks Journalisthøjskole.

 

Sigurd Allern, professor på Oslo Universitet, 60 år.

Hvorfor:

Skal DJH gøre sig et realistisk håb om at kunne lokke et internationalt topnavn, skal man nok kigge mod nord. Det største navn i norsk journalistuddannelse er Sigurd Allern, den første professor i journalistik ved Oslo Universitet, tidligere chefredaktør af dagbladet Klassekampen.

Hvorfor ikke:

En bedaget herre og en kontroversiel person på grund af sin kommunistiske fortid.

Flemming Christiansen, souschef på Politiken Indland, 50 år.

Hvorfor:

Souschefen på Politiken Indland er kendt for engagement og idealisme. Han har en innovativ tilgang til den praktiske journalistik, og måske er han netop den ildsjæl, der skal til for at samle lærerkræfterne på DJH.

Hvorfor ikke:

Begrænset erfaring med ledelse. Meget begrænset erfaring med undervisning.

Klaus Henriksen, selvstændig udviklingskonsulent, 41 år.

Hvorfor:

Godt navn inden for udvikling og strategi og bred erfaring med især de elektroniske medier. Kommer fra en stilling som udviklingskonsulent hos DR, tidligere redaktionschef på Københavns Radio og lektor på RUC.

Hvorfor ikke:

Ikke et kendt navn i offentligheden. Med to små børn og villa i Værløse er der langt til Århus.

Mette Terkelsen, studielektor på RUC, 47 år.

Hvorfor:

En god og kvindelig matchning af profilen. Hun har cheferfaring fra flere dagblade og underviser nu på RUC. Med sin specialisering i ledelse og de internationale pletter på cv'et møder hun stort set alle ønsker i jobprofilen, og kønnet er næppe et minus.

Hvorfor ikke:

Ikke et decideret topnavn. Mindre ambitiøse karrierevalg de seneste år.

Henrik Keith Hansen, nyhedschef på TV Avisen, 45 år.

Hvorfor:

Et journalistisk topnavn og som sådan et drømmevalg for DJH. Bred ledererfaring inden for både trykte og elektroniske medier og også undervisningserfaring. Er presset af evig ballade om DR Nyheder og nye sparekrav.

Hvorfor ikke:

Sidder i en af landets mest prestigefyldte journalistiske stillinger, familie og hus i Søborg.

Mette Bock, afgået chefredaktør på JydskeVestkysten, 49 år.

Hvorfor:

En ledig chefredaktør – alene det gør hende til et emne. Imponerende cv, der kombinerer en vægtig akademisk baggrund med en bred vifte af topjobs, det sidste som direktør og chefredaktør på JydskeVestkysten.

Hvorfor ikke:

Hun udtalte sig offentligt imod fusionen med Den Grafiske Højskole i modstrid med bestyrelsesformand Lisbeth Knudsens ønsker.

Niels Krause-Kjær, forfatter og radiovært på P1, 43 år.

Hvorfor:

En skarp og respekteret profil i branchen og et kendt navn i offentligheden. Tidligere leder af journalistuddannelsen på SDU. En person, der har været hele vejen rundt i spin-karussellen. Desuden et velklingende navn på DJH, hvor han tidligere har været ansat.

Hvorfor ikke:

Tiden som leder på SDU var ikke en stor succes, og karrieren som forfatter trækker.

Læs også: Betonbunker søger fyrtårn og Chefredaktører kræver fusion

0 Kommentarer