Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:00 24.04.2023 Jakob Albrecht

Stærkt beklageligt: JFM får for meget kritik i Pressenævnet

Stærkt beklageligt: JFM får for meget kritik i Pressenævnet

JFM (red. Jo)

I 2022 modtog  Pressenævnet 19 klager over journalistik publiceret af JFM (Jysk Fynske Medier), og det førte i otte sager til kritik.

Dermed ligger JFM på samme høje niveau målt på antallet af Pressenævnssager som året før. Det skriver JFM i sit publicistiske regnskab.

I det publicistiske regnskab skriver chefredaktør på JydskeVestkysten Mads Sandemann, at to år med for mange sager med kritik fra Pressenævnet ”er stærkt beklageligt og har ført til intern selvransagelse med henblik på, at antallet af sager med kritik bliver nedbragt i de kommende år”.

Han skriver, at det er uhyre vigtigt, at JFM overholder både de generelle presseetiske retningslinjer og JFM’s egne presseetiske regelsæt.

”Vores journalistik skal altid være kendetegnet ved at være faktuelt korrekt og frembragt på en måde, så dem, der bliver kritiseret, har en fair mulighed for at forsvare sig.”

Af tallene fremgår det, at der de seneste fire år har været nul kritik i 2019, tre tilfælde med kritik i 2020 og ni gange kritik i Pressenævnet i 2021.

2022-sagerne med kritik fra Pressenævnet handler om blandt andet ukorrekte oplysninger, manglende forelæggelse, misvisende overskrift og offentliggørelse af navn på dømt i strid med JFM’s egne retningslinjer.

SENESTE NYT

Flere nyheder