Staehelin chef for nyt sportsimperium

35-årige Jacob Staehelin er netop blevet udnævnt til chef for Det Berlingske Officins nye sportsvertikal. Det er gået sindssygt hurtigt, siger han til Journalisten.dk.

35-årige Jacob Staehelin er netop blevet udnævnt til chef for Det Berlingske Officins nye sportsvertikal. Det er gået sindssygt hurtigt, siger han til Journalisten.dk.

Tidligere på måneden blev det offentliggjort, at Det Berlingske Officin har besluttet at lægge sportsredaktionerne på B.T., Berlingske Tidende og Urban sammen til ét fælles sportsbureau – en såkaldt sportsvertikal – der også skal være ansvarlig for et nyt sportssite på nettet.

Medarbejdere og tillidsrepræsentanter protesterede om en hals. Men lige meget hjalp det.

Officinet har netop udnævnt 35-årige Jacob Staehelin til chef for sportsvertikalen, og medarbejderne fra de forskellige medier er allerede blevet præsenteret for hinanden og deres nye lokaler.

Jacob Staehelins, der har gjort kometkarriere på B.T., bekræfter udnævnelsen overfor Journalisten.dk. Han lyder selv lidt overvældet af sin succes.

»Jeg var jo ganske almindelig skrivende indtil 20. november, hvor jeg kom tilbage efter tre måneders barsel. Så det er gået sindssygt hurtigt for mig. Det er en kæmpe udfordring og skide spændende for mig at få den her mulighed, men jeg kommer heldigvis ikke til at gøre det alene, jeg har nogle ekstremt gode folk omkring mig,« siger Jacob Staehelin til Journalisten.dk.

Han fremhæver den nye dreng i officinet, David Trads, Berlingske Tidendes sportsredaktør, Jesper Caruso, B.T.s chefredaktør, Peter Brüchmann, og Flemming Fjeldgaard, der i næste uge rykker fra Jyllands-Posten til en stilling som sportschef i den nye vertikal.

Jacob Staehelin holder kortene tæt til kroppen, når det kommer til det nye sportssite. Det må være op til koncernchef Lisbeth Knudsen at løfte sløret for de detaljer, mener han. Hvad sportsvertikalen skal hedde, kan han heller ikke afsløre.

»Helt konkret kan jeg sige, at de næste par uger vil gå med at få lavet den nye struktur. Det er en stor opgave at få tre sportsredaktioner til at smelte sammen til én. Så vi holder en række møder med medarbejderne om deres nye roller, som vi håber at få på plads hurtigst muligt,« siger Jacob Staehelin.

»På længere sigt er intentionen med sammenlægningen, at vi kan lave Danmarks bedste sportssite og få frigjort nogle ressourcer til at skabe bedre journalistik. Vi vil være dem, de andre måler sig mod, og de må meget gerne føle sig små i den sammenhæng,« siger en selvsikker Jacob Staehelin.

Tirsdag var Berlingske Tidendes sportsredaktion inviteret over på B.T. for at møde de nye kolleger. Der var spørgetime og bagefter rundtur i sportsvertikalens kommende lokaler i Pilestræde.

– Men der er jo stor forskel på de to sportsredaktioner – i prioritering såvel som skrivestil. Kan de overhovedet forenes?

»Tanken er, og jeg er overbevist om, at det kan lade sig gøre, at vertikalen skal favne begge dele. Der vil være unikt Berlingske-stof og unikt B.T.-stof. Der vil være et forskelligt miks i printaviserne, men man vil også se ting, der går igen i aviserne. På nogle punkter vil der være stor forskel – på andre ikke voldsom. Jeg forestiller mig, at især kommentardelen vil adskille sig. Der vil Flemming Fjeldgaard og jeg være ansvarlige for B.T. og Jesper Caruso for Berlingske, og jeg er sikker på, at vi tre ikke altid vil mene det samme om udviklingen i sportens verden.«

– Skal alle journalister skrive til alle publikationerne, eller vil nogle blive holdt fri til at skrive for en enkelt?

»I udgangspunktet er tanken, at alle skal levere til alle platforme. Men det kan godt være, at nogle journalister skriver mere til én end til de andre, når det kommer til stykket.«

– Hvilken betydning har det for sportsvertikalen, at det er en mand fra B.T. og ikke Berlingske Tidende, der er blevet udnævnt til chef?

»Som jeg ser det, er vi tre i spidsen. Jesper Caruso, Flemming Fjeldgaard og jeg. Vi vil se på os selv som en fjerdedel B.T., en fjerdedel Berlingske, en fjerdedel sportssite og en fjerdedel Urban.«

1 Kommentar

Lars Fogt
25. APRIL 2008
Re: Staehelin chef for nyt sportsimperium

Mon ikke siden tilfældigvis skal hedde Sporten.dk - den side er i alle fald i al stilfærdighed overtaget af Det Berlingske Officin fornyelig:

http://www.dk-hostmaster.dk/index.php?id=42&query=sporten.dk&submit.x=0&submit.y=0

:o) Lars Fogt