Stadig mindre løn til kvinderne

De kvindelige medlemmer af DJ tjener stadig mindre end mændene. Det er ikke godt nok, lyder det fra DJ's ledelse.

De kvindelige medlemmer af DJ tjener stadig mindre end mændene. Det er ikke godt nok, lyder det fra DJ's ledelse.

Kvinderne i Dansk Journalistforbund halter stadig efter mændene, når det kommer til lønchecken. I gennemsnit får kvinder seks procent mindre i løn end deres mandlige kolleger, skriver fagbladet Journalisten.

Målt i kroner og ører tjener kvinder i gennemsnit 2000 kroner mindre end mændene hver måned.

»Og det er selvfølgelig ikke godt nok,« lyder det fra formanden for Dansk Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregård.

Det er blandt andet ved barselsorlov, at løngabet bliver formet. Mange kvinder oplever, at de bliver sprunget over i den årlige lønregulering, når de kommer tilbage fra barsel.

»Derfor har vi i flere overenskomster fået indført, at når man er på barsel, får man gennemsnitligt den samme lønstigning som de andre ansatte,« fortæller Mogens Blicher Bjerregård.

Men han fremhæver også, at Dansk Journalistforbund ligger foran i jagten på ligeløn. Forskellen på seks procent blandt DJ's medlemmer skal ses i en sammenhæng med det private arbejdsmarked som sådan, hvor lønforskellen mellem kvinder og mænd ligger på omkring 17 procent.

En stor del af lønforskellen på seks procent kan forklares med, at kvinder i højere grad vælger deltidsstillinger eller jobs med faste arbejdstider uden genetillæg, ofte for at få mere tid til familien. Og der er det svært at gøre noget, mener formanden for Dansk Journalistforbund.

»Altså, vi kan jo gøre en masse ting for at sikre ligeløn, men derudover synes jeg ikke, vi skal blande os i, hvordan folk stykker deres liv sammen,« siger Mogens Blicher Bjerregård til Journalisten.dk.

0 Kommentarer