Sportsjournalister deler citater

Sportsjournalister fra forskellige medier deler citater ved store sportsbegivenheder. En forholdsvis almindelig praksis, fortæller Lars Werge fra Ekstra Bladet.

Sportsjournalister fra forskellige medier deler citater ved store sportsbegivenheder. En forholdsvis almindelig praksis, fortæller Lars Werge fra Ekstra Bladet.I et debatoplæg på danskesportsjournalister.dk giver underskriverne Lars Werge, Ekstra Bladet, Søren Romme, Ritzaus Bureau, Jacob Staehelin, B.T. og Jan M. Olsen, The Associated Press blandt andet udtryk for at sportsjournalister deler citater mellem hinanden, men kun skriver eget navn i byline.

Når sportsjournalisterne for eksempel er til Tour de France, er de gerne kun én af sted fra hvert medie, fortæller Lars Werge. Der er så kort tid og så mange at interviewe, at de aftaler at deles om citatstykker fra cykelrytterne.
”Hvis du har to streger fra Jakob Piil, så har jeg fire fra Riis,” fortæller Lars Werge om, hvordan journalisterne bytter indbyrdes.

Det er ikke noget, der sker hver dag, og der er ingen faste aftaler mellem journalisterne.
”Det sker en gang imellem ved store arrangementer, og jeg taler også med udenlandske journalister. Det er lettere for en belgisk journalist at tale med Tom Boonen, mens en dansk journalist har lettere ved at tale med Bjarne Riis,” siger Lars Werge.

Journalisterne deles ofte kun om ukontroversielle udtalelser. De er ikke interesserede i at dele de gode historier.
”Det er jo tit ting som, ’hvordan var du tilfreds med løbet i dag’, vi deles om. Det er ikke afslørende journalistik, vi deles om. Det vil vi selvfølgelig ikke,” siger Lars Werge.

Lars Werge mener ikke, at der umiddelbart er problemer i denne praksis.
”En benhård etiker vil sikkert sætte spørgsmålstegn ved etikken. Men jeg synes ikke, der er noget problem så længe, det er ukontroversielt, det kilderne siger,” siger han.

Det hænger sammen med det forum, som interviewene oftest foregår i.
”Det foregår jo tit som et minipressemøde, hvor idrætsmanden optræder i et forum. Alle står og grifler ned på alle spørgsmålene. Og så er det er vel lige meget, om jeg har stået et sted i flokken, eller en god kollega bagefter fortæller mig, hvad der er blevet sagt,” siger Lars Werge.

0 Kommentarer