Sportsfolk skal vove pelsen i nyt program på NEWS

I nyt debatprogram skal sportsfolk diskutere aktuelle emner. »De skal turde mene noget om andre sportsfolk,« siger manden bag. Programmet er lukket land for ekspeter og journalister.  

I nyt debatprogram skal sportsfolk diskutere aktuelle emner. »De skal turde mene noget om andre sportsfolk,« siger manden bag. Programmet er lukket land for ekspeter og journalister.   
Journalister og eksperter har ingen adgang, når TV2 News i aften blænder op for et helt nyt sportsdebatprogram med titlen "Ankerdal på NEWS". Vært på programmet er journalist Morten Ankerdal, og gæsterne i panelet er tidligere eller nuværende sportsfolk.
Morten Ankerdal kalder selv magasinprogrammet en blanding af 'Mogensen og Kristiansen' og P3's 'Mads og Monopolet' – bare med sportsfolk i rollen som gæster.

»Da jeg besluttede mig for, at det skulle være et debatprogram, vidste jeg, at det skulle være lukket land for eksperter og journalister. Dem er der i forvejen rigelig plads til i mediebilledet. Det her skal være noget helt andet,« siger Morten Anderdal til Journalisten.dk.

Han får i stedet besøg af sportsnavne som håndboldlandsholdets anfører, Lars Christiansen, Lyngby Boldklubs Thomas Rasmussen og den tidligere cykelrytter Rolf Sørensen.

Panelet skal debattere emner, der har trukket overskrifter i ugens løb. De sindssyge præstationer, de tåbelige højdepunkter og de store skuffelser. Det vigtigste er, at det er emner, der handler om udøveren, siger Morten Ankerdal, der har arbejdet med at udvikle programmet over længere tid.

I aften gælder det blandt andet træningsmentaliteten blandt danske sportsfolk, som årets træner, svømmelandsholdets Paulus Wildeboer, mener er for slap. Til gengæld skal gæsterne i studiet ifølge Morten Ankerdal ikke diskutere de store klubbers krise i Champions League eller de aktuelle problemer i Premiere League.
»Hvad skulle Peter Gade og Michael Mazes holdning være til det,« spørger Morten Ankerdal.

Mere oplagt er det at spørge til Chelseas Didier Drogbas opførsel og forsøg på film i kampen mod Napoli – eller den seneste AFG-kamp, hvor der blev begået et frispark til rødt kort, som dommeren ikke så.

Ifølge Morten Ankerdal er ønsket, at sportsfolkene får mulighed for at vise andre sider af deres talent i medierne end at svare på spørgsmål efter kampe, de selv har medvirket i.
»De skal vove pelsen og turde mene noget om andre sportsfolk. De skal fortælle om det, de normalt kun taler om indbyrdes, men normalt ikke kommer ud.«

Morten Ankerdals 'bruttotrup' tæller 23 sportsfolk. Han har spurgt 25 og kun Mikkel Kessler og FCK-spilleren Lars Jacobsen takkede nej – han måtte ikke for sin klub.
Bruttopanelet er: Joachim Boldsen, Peter Gade, Jeanette Ottesen Gray, Brian Holm, Michael Maze, Arne Nielsson, Nicki Pedersen, Kim Staal, Eskild Ebbesen, Mike Jensen, Joachim B. Olsen, Sophie Fjellvang-Sølling og Camilla Andersen.

1 Kommentar

Camilla Larsson
22. MARTS 2012
Re: Sportsfolk skal vove pelsen i nyt program på NEWS
Det bliver spændende at følge. Jeg savner noget ordenlig debat om sport på TV.