Sportschef på TV 2: Det ville være hyklerisk at fyre Rolf

Rolf Sørensen arbejder som kommentator på TV2, og sportschefen har kaldt Sørensens doping-indrømmelse en styrkelse af stationens dækning. Journalisten har spurgt ham, hvordan formidlingen af en sport bliver bedre, når formidleren systematisk har løjet til befolkningen om centrale dele af sporten  

 

Da Rolf Sørensen i går stod frem i TV2 Nyhederne og talte om sin doping, var det en del af nyheden, at han fortsætter som cykelkommentator på TV 2. Det er et problem, mener seernes redaktør på TV 2, Lars Bennike, fordi Rolf Sørensen har mistet tilliden blandt danskerne – og fordi han ikke går i detaljer omkring sin doping.

»Det er problematisk, at han selv stiller det op, som om han var helt alene omkring doping – og nærmest selv havde fundet på det. Det bliver en stor opgave at genvinde troværdigheden over for seerne i de øjeblikke, hvor han skal give sit besyv med omkring organiseret doping,« siger Lars Bennike til Journalisten.

Sportschef på TV 2 Frederik Lauesen har tværtimod kaldt indrømmelsen for en styrkelse af tv-stationens cykeldækning. Han fortæller Journalisten, at Rolf Sørensens indrømmelse er kulminationen på en dialog, han og Rolf Sørensen har haft, siden USADA-rapporten kom frem med dokumentationen omkring Lance Armstrongs doping:

»Det er en rapport, der har fået alle danske medier til at overveje, hvordan vi sikrer en fortsat god, kritisk – og for TV 2’s vedkommende også kærlig – dækning af cykelsport. Det er et plus for os, at vi har en mand, som rent faktisk selv har prøvet det, som er med til at formidle til seerne. Jeg er glad for, at der sidder en mand, der nu har bekendt sine synder. Når det er sagt, så skal Rolf Sørensen have genoprettet sin troværdighed over for publikum, seere og fans. Det er en privat sag for Rolf Sørensen,« siger Frederik Lauesen.

Du siger, at USADA-rapporten har givet anledning til, at medierne har taget deres dækning af cykelsportens doping op igen. Netop USADA rapporten og Lance Armstrong-sagen understregede da, at det ikke handler om enkeltstående tilfælde, men om systematiske forbrydelser. Hvordan kan du i den sammenhæng se Rolf Sørensens tilståelse, som ikke går i detaljen om omfang og medskyldige, som et plus?

»For mig at se har Rolf Sørensen tilstået. Hvor meget han ønsker at gå i detaljer, er en privat sag, som jeg som arbejdsgiver ikke vil blande mig i. Jeg kan læse i Jyllands-Posten i dag, at Anti-Doping Danmark kan ringe til ham, hvis de ønsker at tale med ham. Jeg skal kigge på Rolf Sørensens troværdighed i forhold til at dække cykelsport for TV 2, og hvor vigtigt det er at have en tidligere rytter i kommentatorboksen.«

Hvordan kan det være en privat sag, om han vil gå ned i detaljerne? Der er her tale om en hovedkilde til et af de mest væsentlige emner inden for cykelsporten, og så er det en privatsag, hvor meget jeres kommentator har lyst til at fortælle om de ulovligheder, der er sket?

»Det, der er væsentligt for mig i den sammenhæng, er, at Rolf Sørensen og jeg har haft nogle møder, og jeg har sagt til ham, at det er problematisk for Sporten på TV 2 at have en cykelkommentator, der ikke kan forholde sig til doping. Han er ikke blevet presset til at tilstå. Jeg vil gerne se, at Rolf Sørensen udtaler sig om doping, men jeg har ikke noget behov for, at han udpensler sin egen historie,« siger Frederik Lauesen.

Som formidlere og journalister er en af vores væsentligste opgaver at videreformidle sandheden om, hvad der sker ude i verden. Her har vi altså én, der har løjet om et kardinalpunkt gennem flere år.

»Det er vigtigt at forstå, at Rolf Sørensen er og bliver ikke journalist. Han er ekspert, og det er noget andet. Lur mig, om der ikke er flere medier, der lige nu arbejder på at hyre Michael Rasmussen som kommentator til sommerens Tour De France. I hvor høj grad skal man lægge dem på is for altid?«

For nogle år siden blev Jørgen Leth fyret som kommentator, fordi han havde skrevet noget mere eller mindre fakta-baseret om en seksuel oplevelse. Rolf Sørensen har flere gange løjet – og direkte hånet andre, der har stået frem – om et centralt punkt i det, han rent faktisk kommenterer, og du kalder det en styrkelse? Hvordan hænger de to ting sammen?

»Jeg kan ikke svare på spørgsmål om Jørgen Leths fyring, for det var før min tid som sportschef. Men det første, jeg gjorde, da jeg blev ansat, var at få Jørgen Leth tilbage. TV 2 er et sted, hvor der er højt til loftet, og hvor der skal være plads til, at mennesker fejler. Det ville være hyklerisk at afskedige Rolf Sørensen, fordi han lige pludselig erkender noget, som alle har haft på fornemmelsen,« fortæller Frederik Lauesen.

0 Kommentarer