SPORTENS TABUER TIL DEBAT

Storstilet konference for sportsjournalister vil sætte fokus på idrættens problemer med doping og korruption.

Storstilet konference for sportsjournalister vil sætte fokus på idrættens problemer med doping og korruption.

Det er aldrig før lykkedes nogen at sætte fire medlemmer fra inderkredsen i Den Internationale Olympiske Komite til at diskutere doping offentligt. Men det er ikke desto mindre lykkedes for arrangørerne af konferencen "Play the Game", der finder sted i København fra den 12. til den 16. november. Her skal de være med til at diskutere problemet og forholde sig til mediernes behandling af doping.
Doping-diskussionerne er dog kun et af de mange emner, der bliver diskuteret på konferencen, som også tager fat på emner som korruption og manglende demokrati i sportsverdenen i dag.
"Der er en fare for, at sport glider væk fra det oprindelige grundlag og bliver rene pengemaskiner, der kun tager hensyn til aktionærerne. Det ser vi allerede, og det smitter også af på medierne, for sport og medier har et langvarigt ægteskab bag sig," siger Jens Sejer Andersen, initiativtager til konferencen, som blandt andre har IFJ, den internationale journalistorganisation, som medarrangør.
Jens Sejer Andersen, der til daglig er ansvarshavende redaktør på bladene Ungdom og Idræt og Krumspring, håber på, at konferencen vil være med til at udvikle sportsjournalistikken.
"Vi håber, at konferencen vil være med til at forstærke den tendens, der er til, at sportsjournalister ikke kun skriver om det, der sker på banen," siger Jens Sejer Andersen.
I 1997, hvor en tilsvarende konference fandt sted, var der kun ni tilmeldte danske sportsjournalister. I år er interessen dog større, og arrangørerne forventer 200 deltagere fra hele verden.
Man kan læse mere om programmet for konferencen på www.play-the-game.org, hvor man også kan tilmelde sig.

0 Kommentarer