Sport kan få folk til at betale for TV 2

2012 bliver et rekordår med EM, OL og cykelløb. Så kan seerne mærke, hvis de vælger TV 2 fra. »Nu har vi en perlerække af sportsbegivenheder, og det kan give folk en reel oplevelse af, at de får noget ekstra,« siger administrerende direktør Merete Eldrup.

2012 bliver et rekordår med EM, OL og cykelløb. Så kan seerne mærke, hvis de vælger TV 2 fra. »Nu har vi en perlerække af sportsbegivenheder, og det kan give folk en reel oplevelse af, at de får noget ekstra,« siger administrerende direktør Merete Eldrup.

Fra den 11. januar skal du betale for at se TV 2. Derfor får kanalens kommunikationsfolk travlt med at fortælle danskerne, hvorfor de skal acceptere at betale for noget, der hidtil har været gratis.

Men det lader til, at TV 2 får kærkommen hjælp udefra. Nogle af verdens største sportsbegivenheder støder sammen i 2012, og TV 2 har tv-rettigheder til de fleste af dem. Det betyder, at danskere, der ikke vil betale for TV 2, går glip af events, der plejer at trække meget høje seertal.

TV 2's administrerende direktør, Merete Eldrup, glæder sig over, at 2012 er så stærkt et sportsår. Sport er nemlig altafgørende for TV 2.

»Sport betyder rigtig meget for TV 2, både fordi vi har meget høje seertal, når vi viser sport, men også fordi det virkelig er her, vi kan samle danskerne,« siger hun til Journalisten.dk.

Hvad betyder det for TV 2, at brugerbetalingen falder sammen med så mange store sportsbegivenheder?

»Nu er det jo mere held end forstand, det er jo ikke os, der har bestemt datoerne. Men vi er rigtig glade for, at vi kan lægge ud allerede i januar med at vise håndbold-EM, hvor vi plejer at have enormt høje seertal. Her kan vi give noget ekstra til dem, der betaler,« siger Merete Eldrup.

2012 byder på EM i herrehåndbold, der starter 15. januar – altså få dage efter, at TV 2 har slukket signalet til dem, der ikke betaler. Herefter kommer cykelløbet Giro d'Italia i foråret, med de første tre etaper i Danmark. Senere på året kommer EM i fodbold i Polen og Ukraine samt OL i London. Danskerne ser også traditionelt Tour de France i løbet af sommeren, ligesom der løbende vil være fodboldlandskampe. I slutningen af 2012 når vi også at se håndboldkvinderne i EM-slutrunden.

»Det kan være svært for os at forklare, hvorfor folk får det samme, men nu skal de betale for det. Det er jo ikke verdens bedste argument. Nu har vi en perlerække af sportsbegivenheder, og det kan give folk en reel oplevelse af, at de får noget ekstra,« siger Merete Eldrup.

Hun understreger, at TV 2 viser sportstransmissionerne i HD-kvalitet.

TV 2 har på forhånd undersøgt, hvem der især plejer at følge kanalens sportsdækning tæt. Og der er et sammenfald med den gruppe af seere, der har antenner – og som skal træffe et aktivt valg for at beholde TV 2. De fleste kommer automatisk til at betale for TV 2 via for eksempel deres kabelpakke.

Hvad har I gjort for at få så meget som muligt ud af det sammenfald?

»Vi har købt rettighederne til at vise EM i fodbold for nylig, så da vidste vi godt, at vi ville overgå til brugerbetaling. Det er rigtig dyre rettigheder, men vi besluttede, at dem skulle vi have for at give det til dem, der betaler,« siger Merete Eldrup.

Også rettighederne til Tour de France er blevet genforhandlet for nylig, og det nævner Eldrup som et andet eksempel på, at man vil vise seerne forskellen på, om de betaler for TV 2 eller ej.

Tror du, det får betydning for, hvor mange der vil overgå til at betale for TV 2?

»Ja, det tror jeg bestemt. Jeg vil også langt hellere have, at vi har det her skift i 2012 end i 2011, som har været det, vi kalder et lille sportsår,« siger Merete Eldrup.

4 Kommentarer

Margrete Rasmussen
14. OKTOBER 2011
Re: Sport kan få folk til at betale for TV 2
Jeg har personligt opvejet for og imod køb af TV2, men risikoen for at miste muligheden for at følge OL i London næste år vil jeg ikke løbe. Det bliver alt for spændende..!
Thomas Larsen
22. SEPTEMBER 2011
Re: Sport kan få folk til at betale for TV 2
Hvorfor er det forrykt at TV 2 tager sig betalt? DR koster ca. 120 kr. om måneden alene for tv-delen.
Mikael Nielsen
22. SEPTEMBER 2011
Re: Sport kan få folk til at betale for TV 2
Det forrykt at TV2 må tage penge for hovedkanalen. 
Per Meinertsen
22. SEPTEMBER 2011
Re: Sport kan få folk til at betale for TV 2

Helt givet - men det kan altså også få nogle til at lade være. Jeg kender i hvert fald een.