Spindoktorudvalg på trapperne

Folketinget besluttede i efteråret at nedsætte et udvalg, der skal nærmere på spindoktorernes beføjelser. Formand for udvalget bliver højesteretsdommer dr. jur. Jens Peter Christensen.

Folketinget besluttede i efteråret at nedsætte et udvalg, der skal nærmere på spindoktorernes beføjelser. Formand for udvalget bliver højesteretsdommer dr. jur. Jens Peter Christensen.Det bliver højesteretsdommer dr. jur. Jens Peter Christensen, der skal stå i spidsen for Folketingets "spindoktorudvalg".

I december vedtog politikerne i Folketinget, at det var på sin plads at "gennemgå de eksisterende regler om særlige rådgivere, herunder se på muligheden for, at regeringens ministre i fremtiden i højere grad serviceres af fastansatte i ministerierne." Som det lyder i Finansministeriets pressemeddelelse.

Der er endnu ikke blevet sat navne på udvalgets øvrige medlemmer, hvoraf et vil være udpeget af Dansk Journalistforbund. Planen er, at udvalgets rapport vil være færdig i foråret 2013.

I efteråret rasede flere sager, hvor to af den tidligere regerings spindoktorer havde uheldige roller. Blandt andet tilbød Peter Arnfeldt, der var spindoktor for den daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), angiveligt fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold, ligesom spindoktoren for den tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) skulle have lækket oplysninger om, at Jægerkorpset skulle sendes til Irak.

Regeringen stemte i december for forslaget, men understregede i samme åndedrag, at de nuværende regler er gode nok.

»Vi har stemt for den her vedtagelse, fordi der er behov for, at vi får lidt ro om den her diskussion. Og hvis der er nogle, som synes, at vi skal undersøge tingene yderligere – så gør vi det,« sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S)

Dermed var hun ikke langt fra formanden for Dansk Journalistforbund (DJ), Mogens Blicher Bjerregård, der til Journalisten.dk sagde:

»Reglerne for de særlige rådgivere fungerer fint. Bare fordi to personer angiveligt har brudt reglerne, er der ingen grund til at justere dem.«

Han hæftede sig samtidig ved, at spindoktorerne udfører et vigtigt stykke arbejde på Christiansborg.
»Der er brug for de særlige rådgivere – både i det politiske liv, i virksomheder og andre steder, hvor der er behov for professionel kommunikation.«

0 Kommentarer