»Spindoktorerne er mere eller mindre prisgivet«

Regeringen kan ikke undskylde de elendige meningsmålinger med dårlig kommunikation. Det er selve politikken, folk siger nej til. Sådan lød det fra bl.a. Poul Madsen og tidl. spindoktor Michael Ulvemann på Folkemødet på Bornholm.

Regeringen kan ikke undskylde de elendige meningsmålinger med dårlig kommunikation. Det er selve politikken, folk siger nej til. Sådan lød det fra bl.a. Poul Madsen og tidl. spindoktor Michael Ulvemann på Folkemødet på Bornholm.

Et panel af mediefolk og garvede spinfolk var samlet på ydermolen i Allinge torsdag eftermiddag for blandt andet at fælde dom over den siddende regerings kommunikation. På et tidspunkt, hvor regeringen styrtbløder i meningsmålingerne. Er vi endda helt derude, hvor regeringen er så dårlig, at “journalisterne er ved at generobre magten?” lød overskriften på arrangementet.

Henriette Kjær, tidligere konservativ minister, nu ansat i Ehrenberg Kommunikation, var med i debatten, hvor Ask Rostrup, DR, Michael Ulvemann, kommunikationsrådgiver, og Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet, også deltog.

Løjerne blev styret af Mikael Kamber – der snart igen kan ses på TV 2 – som med stort engagement overdøvede den blæst, der rev i mikrofonerne på havnen.

Panelet var stort set enige om, at regeringen ikke har haft held med at iscenesætte sig selv, tværtimod har den været nem føde for journalisterne. Det er dog lykkedes regeringen én gang med en næsten vellykket godbidsstrategi ved lanceringen af skattereformen, hvor medierne fik små skiver af planen, og regeringen kunne styre rækkefølgen.

Regeringens planer holder ikke

Selv ordstyrer Mikael Kamber brød ud af sin neutrale rolle. Han konstaterede tørt, at regeringens opgradering af spinkorpset ikke har hjulpet:
»Den nye regering er kendetegnet ved, at køreplanerne for spindoktoriet ikke holder. Hvad sker der nu, hvor regeringens planer ikke kommer i mål?«

Men et vigtigt spørgsmål er, om det er politikken eller rådgivningen, der er problemet. Regeringen har selv peget på, at den skal være bedre til at kommunikere – ergo, det er ikke politikken, der skal justeres for at vinde vælgerne. De skal bare have det forklaret på en lidt anden måde.

Michael Ulvemann var ikke bleg for at udfordre den forklaring:
»Jeg skal passe på, hvad jeg siger, der er flere af spindoktorerne fra regeringen til stede her, kan jeg se. Men overordnet nej. Det handler mere om politikken,« sagde han – og eksemplificerede sin dom:
»Det er katastrofalt at fremlægge en skattereform i juni. Spindoktorerne er mere eller mindre prisgivet.«

Er du lamslået af respekt over spindoktorernes arbejde? lød det udfordrende fra Mikael Kamber.
»Nej, det er jeg ikke. Det er lykkedes for regeringens spindoktorer at lægge Lars Løkke op i hængekøjen og sælge en skattereform i godbidder. Men det er ikke lykkedes at få Helle Thornings tirsdagspressemøder til at fungere. Helle Thorning virker helt fejlplaceret i den spejlsal. Der er masser at arbejde med for spindoktorerne.«

Poul Madsen:
»Det er et politisk problem. Ikke engang Michael Ulvemann kunne redde Helle Thorning!«
Hvad ville du gøre? Spørger Kamber Ulvemann – der parerer:
»Der er lidt at arbejde med!«
Michael Kamber:
»Kommunikation handler om at forstærke noget, og hvis der ikke er noget at forstærke, så …«
Og Ask Rostrup rundede af:
»Man skal have et politisk projekt at arbejde med, hvis man vil have succes, og det synes der ikke at være.«

1 Kommentar

Lis Bølling
16. JUNI 2012
Re: »Spindoktorerne er mere eller mindre prisgivet«
Nå, TV2FOX fortsætter sin hetz, nu også med Ask Rostrup. Men han passer også bedre på den kanal, så hvad med at skifte arbejdsplads og så tage sit "lykkehjul" med. Det vil passe fint ind i Mogensen og Kristiansen !