Spindoktorer får serviceeftersyn

Regeringen er nødsaget til at se nærmere på de særlige rådgivere. Statsministeren mener, at diskussionen skal ned i et mere roligt leje.

Regeringen er nødsaget til at se nærmere på de særlige rådgivere. Statsministeren mener, at diskussionen skal ned i et mere roligt leje.

Regeringen stemte torsdag for, at spindoktorerne får et serviceeftersyn. Det på trods af, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tidligere har understreget, at de nuværende regler er gode nok.

Det skriver Ritzau.

»Vi har stemt for den her vedtagelse, fordi der er behov for, at vi får lidt ro om den her diskussion. Og hvis der er nogle, som synes, at vi skal undersøge tingene yderligere – så gør vi det,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Et flertal – uden om regeringen – med Dansk Folkeparti i spidsen stillede forslaget, og med udsigt til at komme i mindretal for første gang stemte S-R-SF-regeringen for forslaget.

»Den diskussion, som der har været om de særlige rådgivere, bliver vi nødt til at få ned i et mere roligt leje. Det har vi fået nu. Nu undersøger vi, om tingene kan gøres anderledes. Og det gør vi stille og roligt,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Det nye spinforslag konstaterer, at der er "behov for, at et sagkyndigt udvalg ser på de eksisterende regler, herunder på muligheden for, at regeringens ministre i fremtiden i højere grad serviceres af fastansatte i ministerierne".

I går sagde formanden for Dansk Journalistforbund (DJ), Mogens Blicher Bjerregård, til Journalisten.dk:
»Reglerne for de særlige rådgivere fungerer fint. Bare fordi to personer angiveligt har brudt reglerne, er der ingen grund til at justere dem,«

Han hæftede sig samtidig ved, at spindoktorerne udfører et vigtigt stykke arbejde på Christiansborg.
»Der er brug for de særlige rådgivere – både i det politiske liv, i virksomheder og andre steder, hvor der er behov for professionel kommunikation.«

Eftersynet af reglerne for spindoktorerne kommer i kølvandet på sagen, hvor Peter Arnfeldt, der var spindoktor for den daværende skatteminister Troels Lund Poulsen, angiveligt har tilbudt fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold, og lækagesagen, hvor tildligere forsvarsminister Søren Gades (V) spindoktor skulle have lækket oplysningerne om, at Jægerkorpset skulle sendes til Irak.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right