Spekulationer om salg af Berlingske Media

Den tyske mediegigant Axel Springer er angiveligt interesseret i at overtage hele britiske Mecom og dermed også Berlingske Media. Det fremgår af den faste elektronisk live-chat, Markets Live, på FT.com. Analytikere tvivler stærkt.

Den tyske mediegigant Axel Springer er angiveligt interesseret i at overtage hele britiske Mecom og dermed også Berlingske Media. Det fremgår af den faste elektronisk live-chat, Markets Live, på FT.com. Analytikere tvivler stærkt.

Chatten fandt sted i går formiddag på Financial Times særlige subsite FT Alphaville, hvor to af avisens førende medarbejdere, finansekspert Neil Hume og redaktør Paul Murphy, dagligt i en time diskuterer og analyserer finansmarkedet og udviklingen på Londons aktiemarked i sektionen Markets Live.

I går greb de to herrer så fat i David Montgomerys europæiske aviseventyr, Mecom, der blandt andet omfatter Berlingske Media i Danmark og en række andre selskaber i Norge, Holland, Tyskland og Polen.

Og skal man tro Paul Murphy og Neil Hume, så er den tyske mediegigant Axel Springer parat til at byde på hele Mecom. Endda i størrelsesorden 1 mia. euro. Eller som Paul Murphy skriver:

»This could be the first billion euro bid in a while«

Der henvises ikke til nogen kilder. Axel Springer nævnes blot som den potentielle køber af hele molevitten. Og der er tydeligvis tale om rygter. Men af den underholdende slags.

Og de to faste debattører i Markets Live er da også ved at falde i svime over, hvilken stor handel, der måske er udsigt til:

Som Neil Hume blandt andet skriver: »nah it is good story. lots of big names involved and brands«

Videre i chatten, som kan læses her i sin fulde længde, fremhæver Paul Murphy og Neil Hume de enorme økonomiske problemer, som Mecom lige nu kæmper med, og som har ført til, at mediekoncernens aktieværdi er raslet ned det seneste år.
Gælden er eksempelvis alarmerende høj, annonceindtægterne i frit fald og det kniber for Mecom at leve op til bankernes krav.

Paul Murphy, der er redaktør af FT Alphaville og som i to årtier har udmærket sig som ekspert i finansmarkederne, hæfter sig i Markets Live dog også ved, at Mecom for nylig kun var prissat til 18 mio. pund. Og derfor er rygtet om en køber måske alligevel knap så sikkert… For hvem kan se en fordel i at købe en så økonomisk belastet virksomhed? Omvendt så er der måske en mulighed for at gøre et godt køb?

Neil Hume, der tidligere har arbejdet for the Guardian og som nu dækker Londons aktiemarked for Financial Times, lader dog forstå, at der godt kan være noget om snakken.
Og Paul Murphy følger op med bemærkninger om, at Axel Springer har kig på Mecom.

»Anyway – for what it is worth, we can slap a number 1 rating on this one,« er konklusionen fra Paul Murphy.

Rygtet om Axel Springers interesse er i øvrigt ikke ny. Tidligere har det været fremme, at Axel Springer var interesseret i Mecoms ejerandel (51 pct.) i polske Presspublica, som udgiver avisen Rzeczpospolita. Men nu gælder det tilsyneladende hele Mecom, hvis man skal tro chatten fra Markets Live på FT.com.

Gårsdagens rygte fik endda kursen på Mecom-aktien til at stige med hele 38 pct., skriver the Independent.

Analytikere i samme avis tvivler dog på rigtigheden af rygtet og sandsynligheden for et salg af hele Mecom til Axel Springer. Derimod tror de mere på de hidtidige historier om, at Axel Springer er interesseret i den polske del af Mecom. Eller som en markedsanalytiker siger til the Independent:

»There is little logic to the argument that it wants to buy the whole thing.«

I sidste måned begyndte Mecom dog konkret at sælge ud af enkelte dele af virksomheden. Godt nok kun en lille bid af Mecoms hollandske datterselskab, men nok til at føre til nye spekulationer om frasalg.

Endelig valgte Mecom for blot få dage siden at skifte ud i toppen ved at lade David Montgomery træde tilbage som formand uden at have fundet hans afløser.

 

0 Kommentarer