Specialmedierne: De små kommer i klemme

De små medier bliver presset på pengepungen, fordi regeringen har valgt at udsætte den nye mediestøtte. Det siger Danske Specialmediers direktør, Christian Kierkegaard. Ubrugte licensmidler skal i stedet finansiere nichemedierne, siger han til Journalisten.dk.

De små medier bliver presset på pengepungen, fordi regeringen har valgt at udsætte den nye mediestøtte. Det siger Danske Specialmediers direktør, Christian Kierkegaard. Ubrugte licensmidler skal i stedet finansiere nichemedierne, siger han til Journalisten.dk.Kulturminister Uffe Elbæk har onsdag slået fast, at alle forhandlinger om den nye mediestøtte og den nye medieaftale for 2012-2014 er udskudt til efter sommerferien.

Nu frygter Christian Kierkegaard, direktør for Danske Specialmedier, at en ny mediestøtte bliver forsinket yderligere et år, og mange nye specialmedier får svært ved at køre rundt. Medieordfører Mogens Jensen (S) har slået fast, at specialmedierne skal tilgodes i de nye medieforhandlinger.

»Der er snart gået et år, siden Dyremoseudvalget kom med sin betænkning, og vi risikerer nu, at der kommer til at gå yderligere et år. I den periode vil vi opleve, at fritstående medier og netmedier ikke får støtte, selv om de fylder mere i mediebilledet, og selv om det fra politisk hold er tilkendegivet, at de er støtteberettigede,« siger han til Journalisten.dk.

Foreslår midlertidig pose penge til de små

Derfor foreslår Christian Kierkegaard, at man laver en midlertidig pulje på et sted mellem 20 og 25 millioner og tager dem fra de licensmidler, som ikke er blevet brugt ved det seneste medieforlig.

»Det kan godt være, politikerne ikke kan få et færdigt og godkendt medieforlig på plads, men så tag dog og lav en enkel og midlertidig løsning for 2013,« siger han.

Bestyrelsen i Danske Specialmedier vil drøfte forslaget om få dage og sende det til kulturminister Uffe Elbæk og medieordførerne i næste uge, forklarer Christian Kierkegaard.

0 Kommentarer