Spadestiksprisen til Fyn

Ved Spadestikskonferencen i Århus blev Rune Blichfeldt og Kasper Løvkvist, Fyens Stiftstidende, hædret for det undersøgende projekt ”De skjulte rumænere”

Årets Spadestikspris 2013 går til Rune Blichfeldt og Kasper Løvkvist fra Fyens Stiftstidende.

De to journalister får prisen for projektet ”Rumænske arbejdere på Fyn”, hvor de gennem længere tid arbejdede med at dokumentere, hvordan en fynsk byggematador brugte underbetalte arbejdere fra Rumænien.

I nomineringen af Rune Blichfeldt og Kasper Løvkvist lyder det blandt andet:

”Holdet bag tog alle journalistiske midler i brug i deres afdækning. De overvågede og fotograferede. De samarbejdede med en rumænsk journalist, som infiltrerede miljøet, og de konfrontererede involverede. Serien er fantastisk veldokumenteret.”

Med Spadestiksprisen følger 100.000 kroner, hvor de 50.000 kroner går til journalisten eller journalisterne bag vinderprojektet, mens den anden del går til mediet, hvor journalisten har udført projektet. Pengene er øremærket til mere kritisk undersøgende kvalitetsjournalistik.

Prisen blev uddelt ved Spadestikskonferencen i aftes. Konferencen foregår hos DR i Århus og fortsætter til i dag klokken 15.

(Rettet 12.50: VI har tilføjet, at prisen blev uddelt i går, men at konferencen fortsætter i dag.)

2 Kommentarer

Søren Frandsen
3. OKTOBER 2013
Hej Morten

Hej Morten
Du har helt ret. Jeg har rettet i artiklen.
vh
Morten Skov
3. OKTOBER 2013
Konferencen finder sted hos
Konferencen finder sted hos DR i Aarhus og slutter i eftermiddag.