Spadestiksprisen rykker ind på graverkonference

Spadestiksprisen uddeles i år på graverkonferencen. Men det var et mål med prisen, at den skulle føre til flere lokale graveprojekter. »Det kan vi ikke sige, vi har opnået,« siger medstifter Bruno Ingemann til Journalisten.dk.

Spadestiksprisen uddeles i år på graverkonferencen. Men det var et mål med prisen, at den skulle føre til flere lokale graveprojekter. »Det kan vi ikke sige, vi har opnået,« siger medstifter Bruno Ingemann til Journalisten.dk.Spadestiksprisen blev uddelt første gang for fem år siden. Prisen går til lokal- og regionaljournalister, der laver fremragende undersøgende journalistik. Men i år er Spadestiksprisen en del af den store graverkonference, der afholdes i DR Byen senere i november.

»Vi er gået med på konferencen for at skabe et større og bredere 'mekka' for undersøgende journalistik, som også omfatter vores kerneområde: Undersøgende journalistik på de lokale og regionale medier," siger medstifter af prisen Bruno Ingemann til Journalisten.dk.

Under hele graverkonferencen vil der være et sideløbende spor med fokus på lokal- og regionalmedier. Ved den afsluttende festmiddag vil Spadestiksprisen blive uddelt.

Bruno Ingemann er ikke i tvivl om, at prisen gør stor gavn for dem, der modtager den.

»Det er meget karakteristisk, at de, der har fået prisen, hver gang har betragtet det som en stor personlig anerkendelse og et kollegialt skulderklap. De ruller jo under den landsdækkende radar og har mindre eksponering end de store redaktioner,« siger han.

Til gengæld er det sværere at se, at Spadestiksprisen har skabt mere undersøgende journalistik blandt lokal- og regionaljournalister.

»Det var også et mål med prisen, at den skulle føre til mere kritisk lokaljournalistik. Det kan vi ikke sige, vi har opnået. Det er dels ikke til at måle, men det er også min vurdering, at det er for langt at gå,« siger han.

»Når vi kigger på antallet af indsendte projekter, så startede det meget højt, er faldet lidt og er nu stabilt. Der kommer altså ikke flere projekter. Det er så ikke til at vide, om det ville have en negativ effekt, hvis Spadestiksprisen ikke var der, men antallet er i hvert fald ikke steget de seneste år.«

Du kan læse mere om Spadestiksprisen og se de nominerede på hjemmesiden her.

Journalisten.dk følger i næste uge op på nogle af de projekter, der er blevet søsat for at styrke den undersøgende journalistik lokalt og regionalt – hvad lykkedes, og hvad slog fejl? Tips og ideer modtages gerne på ama@journalisten.dk.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right