Sort september: Avisstillinger forsvinder

Siden slutningen af august er over 40 redaktionelle stillinger på danske medier væk - eller på vej til at forsvinde i sparerunder. (opdateret 10.25)

Siden slutningen af august er over 40 redaktionelle stillinger på danske medier væk – eller på vej til at forsvinde i sparerunder. (opdateret 10.25)

På under tre uger er antallet af redaktionelle stillinger på danske dagblade blevet skåret med over 40 stillinger. Det viser en optælling af de sparerunder, der er blevet gennemført siden slutningen af august.

Derudover er der nedlagt en lang række andre stillinger, bl.a. i prepress, annoncesalg og administration på de forskellige medier. 

I sidste uge var det Fynske Medier, Nordjyske og Herning Folkeblad, der blev ramt, og det i begyndelsen af september var Berlingske, BT, Politiken og Lolland-Falsters Folketidende.

»Alle aviser håber, de går fri af besparelser. Men jeg kender ikke et bladhus, der ikke er ude i en sparerunde for tiden,« sagde fællestillidsrepræsentant på Nordjyske Torben Duch Holm til journalisten.dk i går.

Nedskæringerne er et resultat af dels faldende oplag, men især fald i annonceindtægter.

På arbejdspladerne håber tillidsfolkene at antallet af nedlagte stillinger kan nedbringes og at nedskæringerne kan afvikles som frivillige fratrædelser.

Journalisten.dk har skrevet om disse sparerunder
17. september – Nordjyske medier skal spare 5-6 millioner kroner og håber det kan klares med frivillige fratrædelser. Der er endnu ikke sat tal på, hvor mange stillinger det vil koste, men der vil formentlig blive tale om op mod 10 stillinger.

14. september – Herning Folkeblad skal fyre to redaktionelle medarbejdere.

14. september – Fynske Medier skal fyrer 10 journalister og en chefredaktør.

10. september – Lolland-Falsters Folketidende nedlægger 20 stillinger, heraf fire redaktionelle, og grafiske opgaver udliciteres.

5. september – TV2 melder ud, at der formentlig vil blive nedlagt stillinger i forbindelse med Projekt 100.

5. september – Politiken nedlægger 10-20 journalistiske stillinger. Ingen fyres, men der indføres ansættelsesstop.

30. august – Tre går og to bliver fyret på Midtjyske Medier.  

29. august – Berlingske og BT gennemfører sparerunde med fem frivillige fratrædelser.

 29. august – Weekendavisen fyrer to. 

0 Kommentarer