Sparerunde

Sort dag: Regionalavis skal spare

Lolland-Falsters Folketidende er på vej med spareplan

Rettelse: Vi skrev i en tidligere version af denne historie, at der skal nedlægges et antal stillinger. Vi beklager at have viderebragt et konkret antal, da det ikke er bekræftet.

Det er en sort dag på flere af de danske dagblade.

Ud over dagens varslede fyringsrunder på Politiken og Jyllands-Posten, har de ansatte på regionalavisen Lolland-Falsters Folketidende også fået besked om, at der skal ske besparelser på på avisen.

Journalisten forsøger at få interview med ledelsen.

Kom ud af 2021 med tilfredsstillende resultat

Lolland-Falsters Folketidende kom ifølge seneste regnskab ud af 2021 med et samlet overskud på 4,9 millioner kroner. Det gav et resultat efter skat på 3,8 millioner kroner.

Det var ifølge bestyrelsesformanden et tilfredsstillende resultat og en fremgang i forhold til 2020-regnskabet, der var præget af corona-krisen.

På både Politiken og Jyllands-Posten bliver nedlæggelserne af henholdsvis 10 og 15 stillinger forklaret med stigende omkostninger til papir og distribution samt fald i antallet af abonnenter på særligt printavisen.

Hårde uger forude

Ud over fyringerne på Politiken, Jyllands-Posten og Lolland-Falsters Folketidende er Ekstra Bladets medarbejdere også indkaldt til orienteringsmøde nu til eftermiddag.

DJ-formand Tine Johansen er berørt af de triste nyheder:

”Jeg ved, at det er to hårde uger, alle går i møde. Men vid, at tillidsrepræsentanterne nu knokler for at redde stillinger og afbøde stød for kollegerne. DJ er selvfølgelig med for at støtte og rådgive undervejs. Gode tanker til alle,” siger hun.

Rettet kl. 15.04: På grund af en misforståelser fremgik tidligere fejlagtigt af artiklen, at DJ har en konsulent til stede på Lolland Falsters Folketidende. 

0 Kommentarer