Søren Pind hædret for sin kommunikation

Udviklingsminister Søren Pind (V) har modtaget årets Ting-Prisen. Den bliver uddelt af netavisen Altinget for god politisk kommunikation.

Udviklingsminister Søren Pind (V) har modtaget årets Ting-Prisen. Den bliver uddelt af netavisen Altinget for god politisk kommunikation.

I begrundelsen for at Søren Pind skulle have prisen, lød det blandt andet:

"Søren Pind har formået at få sat stor offentlig fokus på udviklingspolitikken – et politisk område der ellers ikke plejer at fylde meget i medierne og i vælgernes bevidsthed. Og det øgede fokus på området er i høj grad skabt af en stor kommunikationsindsats. Han har udvist engagement, opfindsomhed og en debativer, som har smittet af på vælgerne hele vejen igennem medierne (…) Derudover har Søren Pind – som en af de eneste politikere – gjort brug af de sociale medier på en begavet måde. Han formår at bruge de sociale medier som afsæt til at få flyttet historier over i massemedierne. Og han går som en af de eneste politikere i en nærmest utrættelig dialog med de mange brugere på sin blog og Facebook-profil."

Bag Ting-Prisen er en komité, som består af cand. comm. Rasmus Jønsson, politisk analytiker Niels Krause-Kjær og Altinget.dks udgiver Rasmus Nielsen. Prismodtager Søren Pind selv siger:

"I H.C. Andersens fædreland er det svært at være sig selv. Efter 20 års omtale i medierne blev mine vælgere forhåbentlig vaccineret mod, hvor vanskelig jeg åbenbart er. De sociale medier kom som en gave fra himlen, for nu kan jeg kommunikere direkte med folk, som selv kan danne deres mening om mig.p { margin-bottom: 0.21cm; }”

Kommunikationsprisen er tidligere blandt andet tildelt indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V), De Radikales finanspolitiske ordfører, Morten Østergaard og Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard.

Søren Pinds brug af facebook har også skabt debat. Han viger ikke tilbage for kradse kommentarer, og på sin profil har han fx skrevet:
"Går og tænker over, at jeg indtil nu i mit politiske liv kun har mødt journalist Lars Nørgaard Pedersen fra JP, som jeg decideret kunne kalde en løgnagtig, uvederhæftig bedrager – Nej, JP anlagde, hvad jeg ellers opfordrede til, ikke injuriesag. Men tilsyneladende er mudderhullet ved at blive lidt større i denne tid.."

1 Kommentar

Esben Ørberg
6. OKTOBER 2010
Re: Søren Pind hædret for sin kommunikation

Tillykke til Pind. Man kan mene meget om hans politik, men politikere fortjener ros, når du er så skide gode til at komme ud over rampen, som Pind er. Det er også derfor, vi har inviteret ham til Fagfestival, hvor Ida Ebbensgaard tager ham i skole under titlen 'Frihedsministeren' - om Venstres enfant terrible, der blev regeringens nye vidunderbarn og fra første dag nærmest overstrålede ministeren i det Store Ministerium, Lene Espersen.

Godt gået Pind!

Esben Ørberg

programchef

Fagfestival