Søren Gade foretrækker Dagbladet Holstebro

Dagbladet Holstebro var i går det eneste medie, den tidligere forsvarsminister Søren Gade gav interview til. »Vi har en god relation til Søren Gade,« siger redaktøren.

Dagbladet Holstebro var i går det eneste medie, den tidligere forsvarsminister Søren Gade gav interview til. »Vi har en god relation til Søren Gade,« siger redaktøren.

Nogle foretrækker Ritzau. Andre går ud på Facebook. Men den tidligere forsvarsminister Søren Gade sværger ofte til Dagbladet Holstebro, når han skal ud med et budskab. I går gav Søren Gade nemlig kun ét interview om Ekstra Bladets offentliggørelse af lydfilen – og det interview i Dagbladet Holstebro blev citeret i stort set alle danske medier.

Det er ikke første gang Søren Gade, der selv bor i Holstebro, har givet solointerview til Dagbladet Holstebro. Denne gang kom interviewet faktisk i stand ved, at Berlingskes netredaktion opfordrede Dagbladet Holstebro til at forsøge at indhente en kommentar fra den tidligere minister.
»De ved godt, at vi har en god relation til Søren Gade – og det viste sig, at vi var de eneste han talte med den dag,« forklarer redaktør Jesper Markussen.
I går var DR Nyheder for eksempel forbi Søren Gades privatadresse i Holstebro med en tv-hold for at få en kommentar. Men han var ikke hjemme. Dagbladet Holstebro plejer at sende en SMS eller lægge en besked på telefonsvareren, så ringer Søren Gade som regel hurtigt tilbage.

I interviewet i går sagde Søren Gade blandt andet, at han intet kender til lækket i sagen om udsendelsen af jægersoldater til Irak i den såkaldte lækagesag. Og Ekstra Bladets offentliggørelse af den omdiskuterede lydfil, hvor TV 2s Rasmus Tantholdt fortæller, at Gades spindoktor Jacob Winther stod bag lækagen, får ham ikke til at ændre standpunkt.
»Selvfølgelig er det træls, at sagen bliver ved med at poppe op. Men sådan er det. Og jeg har sovet udmærket i nat, og jeg vil også sove udmærket i fremover. Det rører mig ikke på den måde,« sagde Søren Gade, der betegnede det som "gammelt støv og skidt, der bliver hvirvlet op igen".

Internt på avisen betyder omtalen ifølge Jesper Markusen at "selv om man kommer fra en lille avis i provinsen, så kan man godt lave historier, som er så store at de andre må hoppe med på den."

Ifølge Jesper Markussen er Søren Gades motiv til at tale med netop Dagbadet Holstebro sandsynligvis, at Søren Gade har behov for at forklare sig over for byens indbyggere.
»Min tolkning er at han bor i byen, han kommer nede i Føtex, Kvickly og i gågaden, og derfor vil han gerne fortælle de lokale, hvordan han ser på tingene, når han optræder på avisernes spisesedler. Men hvorfor han ikke optræder i alle medier, må du spørge ham selv om,« siger Jesper Markussen.

Handler det for Søren Gade også om, at han ville få flere kritiske spørgsmål, hvis han stillede op til interview i andre medier?

»Jeg synes vi behandler ham godt. Men vi behandler ham ikke anderledes end andre i den samme position. Han er en person, som mange i byen er glade for, og som mange kan relatere sig til. Når vi interviewer Søren Gade, går vi ikke så meget ind i selve sagen. Men vi spørger ham, hvad han siger til de seneste oplysninger, der er kommet frem,« siger Jesper Markussen, der understreger at avisen ikke er bange for at stille Søren Gade kritiske spørgsmål.
»Men vi er en lille avis, som ikke kan dække substansen i historien. Det er der andre i Berlingske Media, som har bedre kilder til at gøre end os. Det vi har, er adgangen til Søren.«

0 Kommentarer