Søren Espersen: »Politiken er Danmarks største problem.«

På Fagfestival bliver der vendt op og ned på rollefordelingen, når fire politikere skal udspørge fire mediefolk. Søren Espersen fra Dansk Folkeparti skal udfritte chefredaktør Bo Lidegaard fra 'snobbernes hoforgan', som Espersen kalder Politiken

På Fagfestival bliver der vendt op og ned på rollefordelingen, når fire politikere skal udspørge fire mediefolk. Søren Espersen fra Dansk Folkeparti skal udfritte chefredaktør Bo Lidegaard fra 'snobbernes hoforgan', som Espersen kalder Politiken

Han er ikke begyndt at samle skyts til interviewet endnu, men udgangspunktet ligger fast, når Søren Espersen skal interviewe Bo Lidegaard i 'Hævnens time' på Dansk Journalistforbunds Fagfestival i Odense mandag den 12. november 2012.

»Politiken er Danmarks største problem. Avisen har en særlig belærende og skolemesteragtig facon. De mener, at de har retten på deres side, fordi de er mere kloge og intellektuelle end andre,« siger han.

I Dansk Journalistforbunds telt på Folkemødet på Bornholm i sommer fik Søren Espersen til opgave at krydsforhøre Politikens kulturredaktør, Anita Bay Bundegaard. Han har ikke noget imod, at det nu er Bo Lidegaard, der sidder i den varme stol.

»Jeg har bare en tilbundsgående antipati mod det blad,« siger Søren Espersen, som betegner Politiken snobbernes hoforgan, der ved, hvordan de skal opdrage det danske folk.

Utilfredsheden med Politiken bunder ikke kun i forskellige opfattelser af partiet Dansk Folkepartis gamle mærkesag, indvandrerpolitikken. Det er også dækningen af for eksempel dansk forsvar, kongehuset og kirken.

»De er flove over at være danskere. Det har jeg aldrig været. Deres foragt for forsvaret er legendarisk og går tilbage til Hørups tid og Brandes-brødrene. Hvis de kan finde noget, der kan sværte danske soldater til, er de hurtigt fremme,« forklarer han.

Han ønsker ikke at kritisere de enkelte journalister på Politiken. Problemet er avisens linje og lederne. Han læser den dog pligtskyldigt hver dag.

»Jeg er nok den eneste nulevende person i Danmark, der har kunnet læse Politiken hver dag uden at tage skade på min sjæl,« siger Søren Espersen i et lettere tonefald og tilføjer, at han "heldigvis også abonnerer på andre aviser".

»Jeg tør slet ikke tænke på, hvilket verdensbillede man får, hvis Politiken er ens eneste informationskilde.«

Mandag klokken 11 på Fagfestival interviewer fire politikere fire mediefolk.

Socialdemokraten Mogens Lykketoft interviewer BT's Olav Skaaning Andersen.

Karen Ellemann interviewer Poul Madsen fra Ekstra Bladet, der i 2010 rodede i den daværende miljøminister Karen Ellemanns skraldespand.

Kulturminister Uffe Elbæk interviewer litteraturredaktør på Jyllands-Posten Jakob Levinsen.

Søren Espersen udspørger Politikens Bo Lidegaard.

Se programmet for Fagfestival her.

0 Kommentarer