Søren Espersen: “Forbrydelsen” er håndværk af Goebbelske dimensioner

Søren Espersen kalder første afsnit af DRs "Forbrydelsen II" for pinlig og dramaredaktionen for røde lejesvende. Chefredaktør for DR 1 Ulla Pors Nielsen forsvarer serien over for Journalisten.dk. (Opdateret kl. 14.30)

Søren Espersen kalder første afsnit af DRs "Forbrydelsen II" for pinlig og dramaredaktionen for røde lejesvende. Chefredaktør for DR 1 Ulla Pors Nielsen forsvarer serien over for Journalisten.dk. (Opdateret kl. 14.30)

Første afsnit af DR's dramaserie "Forbrydelsen II" rullede, og 1,7 millioner seere kunne se Nicholas Bro diskutere terrorpakke i rollen som nyudnævnt justitsminister. Ikke alle var lige vilde med premieren og slet ikke Søren Espersen fra Dansk Folkeparti. Han er tosset over den måde, han mener, Dansk Folkeparti bliver fremstillet på.

"Det er dybt pinligt, men det er, hvad man kan forvente. Det ville også have været dybt overraskende, hvis vi ikke var blevet skildret på den måde," siger han til B.T.

Søren Espersen raser over, at et parti ved navn Folkepartiet bliver sammenlignet med nazisterne i "Forbrydelsen II". Han ser Folkepartiet som en karikatur af Dansk Folkeparti og er træt af at blive fremstillet som de onde på DR.

"Vi er derude, hvor vi griner højlydt. DR udstiller i den grad sig selv og er blevet en parodi på sig selv. De er fastlåst i et desperat verdensbillede, som de ikke kan rive sig ud af," siger han.

Søren Espersen har i dag efter sigende fået mange henvendelser fra partimedlemmer, der er enig i hans kritik.

"Jeg har fået rigtig mange henvendelser og kommentarer fra folk, der ønsker at give mig ret i, at DR's dramaserier styres af en flok røde lejesvende. Det er dygtigt håndværk med Goebbelske dimensioner," siger han.

Chefredaktør for DR 1 Ulla Pors Nielsen tager kritikken med ro. Hun er generelt glad for den modtagelse, "Forbrydelsen II" har fået og for den debat, den har skabt. Hun mener ikke, at Dansk Folkeparti skal føle sig truffet.

»Vi siger, at folk skal se historien til ende. "Forbrydelsen" er fiktion, det er et fiktivt univers, og "Forbrydelsen" er fuld af overraskelser. Det kunne jo være, der kom overraskelser undervejs, hvor venner blev til fjender og omvendt,« siger hun til Journalisten.dk

Dramachef i DR, Ingolf Gabold, havde ikke lyst til at kommentere beskyldningerne over for Journalisten.dk. 

Læs også: Er DR i virkeligheden Dansk Folkepartis lejesvende?

3 Kommentarer

Søren Chester
29. SEPTEMBER 2009
Forbrydelsen II

Søren Espersen har jo ret i, at første afsnit var grov overfor DF, der blev sammenlignet med nazisterne. Lad os nu se, hvad der sker i serien, men plottet synes at være meget primitivt og politisk korrekt: En kvinde bliver myrdet, og så skal vi mistænke islamisterne. Men de er naturligvis som altid uskyldige ofre, og de virkelig bagmænd er de onde fra Folkepartiet og nogle slemme danske soldater fra Afghanistan og nogle stygge nazister. 

PS. Det mærkelige er, at terrorlovgivningen blev sammenlignet med forbudet imod kommnisterne i 1941. Men hvem var det, der stod bag det forbud? Det var såmænd Stauning og Scavenius, henholdsvis socialdemokrat og radikal...Og hvem var imod? Det var såmænd datidens Dansk Folkeparti, nemlig det nationale Dansk Samling.   

Chris Alban Hansen
28. SEPTEMBER 2009
Ville det stå i BT, hvis Søren Espersen tror på julemanden?

Gad vide hvad det er for en udsendelse, som Søren Espersen ser. Ikke den samme som mig, for jeg tror ikke på, hvad jeg ser i "Forbrydelsen II".

Denne tv-serie er fiktion. Enhver lighed med reelt eksisterende personer eller faktiske hændelser er helt igennem tilfældige.

Ja, det er bare noget, jeg påstår, og jeg undrer mig over, hvorfor journalisten fra BT ikke har stillet et simpelt spørgsmål til Søren Espersen i stedet for bare at citere pressemeddelelsen ukritisk:

- Søren Espersen, "Forbrydelsen II" er en dramaserie. Ville du være lige så forarget, hvis serien handlede om en kvindelig opposisionsleder ved navn Helene Thordahl fra partien Demokraterne?

Nå, men endnu en gang smuttede en pressemeddelelse ukritisk igennem til medierne. Og for lige at gentage det:

"Forbrydelsen II" er FIKTION, og nogle gange læner fiktion sig op ad virkeligheden, men derfor skal man ikke tage den for sandhed.

Minder dog lige om, at Søren Espersen ikke er alene om at lade sig narre af fiktion (min datter tror, at Svampebob findes i virkeligheden):

http://da.wikipedia.org/wiki/War_of_the_Worlds

morten bruun
28. SEPTEMBER 2009
folkepartiet og forbrydelsen

Det kniber med synet. Vil en eller anden fortælle mig, om der står DR eller DF i dette Søren E-citat fra artiklen?

»Vi er derude, hvor vi griner højlydt. DF udstiller i den grad sig selv, og blevet en parodi på sig selv. De er fastlåst i et desperat verdensbillede, som de ikke kan rive sig ud af,« siger han.

Vh/

Morten