Sophie Løhde pudser advokat på ny Løkke-bog

Folketingsmedlem for Venstre Sophie Løhde har via sin advokat henvendt sig til forlaget bag en planlagt bog om Lars Løkke Ramussen, efter at hun ”blev præsenteret for en række løgnehistorier”, skriver hun i en mail til Journalisten. Bogen udgives af Berlingske Media og Peoples Press

Nu er advokaterne blevet involveret i den meget omtalte bog om Lars Løkke Rasmussen, som efter planen udgives af Berlingske Media i løbet af efteråret. Folketingsmedlem for Venstre Sophie Løhdes advokat har sendt et brev til Berlingske Medias forlag med et budskab om, at de skal passe på med, hvad de skriver:

”Jeg kan bekræfte, at jeg har talt med den ene af forfatterne til en kommende bog om LLR, hvor jeg blev præsenteret for en række løgnehistorier. Jeg kan også bekræfte, at jeg har bedt min advokat bekræfte de forsikringer og den aftale, vi har indgået om min person i bogen,” skriver Sophie Løhde i en mail til Journalisten.

»Et forebyggende brev«

Forlagsdirektør på People Press Jakob Kvist, som udgiver bogen i samarbejde med Berlingske Media, vil ikke kommentere, hvem afsenderen af brevet er, men bekræfter henvendelsen og beskriver den som »et forebyggende brev«.

BT's ansvarshavende chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, som har modtaget brevet, vil heller ikke ind på konteksten:

»Når advokater henvender sig, så er det, fordi nogen er utilfredse. Jeg kan ikke komme ind på, hvad det handler om,« siger Olav Skanning Andersen.

Han fortæller, at der er flere advokater, der har henvendt sig angående bogen:

»Jeg kan bekræfte, at advokater har henvendt sig angående den kommende bog om Lars Løkke Rasmussen,« siger Olav Skaaning Andersen, der ikke vil sige noget om, hvem de henvender sig på vegne af.

Han ønsker heller ikke at kommentere Sophie Løhdes beskrivelse af, at hun er blevet præsenteret for en række løgnehistorier:

”Vi kommenterer selvfølgelig hverken indhold, eller hvem der omtales eller medvirker i bogen,” skriver Olav Skaaning Andersen.

Berygtet bog

Det er de to BT-journalister Andreas Karker og Thomas Nørmark Krog, som arbejder på bogen om Lars Løkke. Selv om indholdet i bogen endnu er ukendt, har den allerede fået en del omtale. Så sent som i går skrev Berlingske en længere historie om, hvor store bekymringer bogen vækker i Venstre:

”Ifølge Berlingskes oplysninger er udvalgte personer i Lars Løkke Rasmussens inderkreds i gang med at opruste og fintune det beredskab, der skal beskytte formanden mod potentielle efterdønninger af den efterhånden berygtede bog, som ventes at udkomme til efteråret,” skrev Berlingske, der også nævnte, at man internt i Venstre har overvejet et fogedforbud.

Forlagsredaktør Jakob Kvist nævnte også Venstres frygt for bogen til DR i starten af juli:

»Der er hos Venstre på Christiansborg frygt for bogen, og i det hele taget er der blandt journalister og spindoktorer en forventning om, at der er noget at finde på Lars Løkke Rasmussen. Det er klart, at vi offentliggør de skandaler, som vi måtte finde,« sagde Jakob Kvist til DR.

Rettelse 11.53: Vi skrev tidligere, at Peoples Press udgav bogen sammen med BT's forlag. Det hedder Berlingske Medias forlag

5 Kommentarer

Timo Jensen
3. DECEMBER 2014
Det viste sig så at være en
Det viste sig så at være en tynd kop the.
kaj møldrup christensen
2. SEPTEMBER 2014
Lad os håbe, at bogen bare
Lad os håbe, at bogen bare fortæller en del af sandheden om Lars Løkke Rasmussens mange udskejelser gennem årene. Det bør gøre ham færdig i dansk politik!
Knud Løkke Rasmussen
20. AUGUST 2014
Inden sammenligningen med DDR
Inden sammenligningen med DDR og et overfald på ytringsfriheden bliver alt for skinger, så er det måske værd at hæfte sig ved den lidt underlige journalistlogik:

En person bliver interviewet til en bog. i forbindelse med interviewet bliver personen præsenteret for usandheder. Der bliver lavet en aftale med forfatteren om, at man selvfølgelig ikke bringer udokumenterede usandheder til torvs. Efterfølgende beder personen sin advokat om at fremsende et brev, hvor man beder om, at forfatteren bekræfter denne aftale.

Og det bliver så nu - ved hjælp af finurlig journalistlogik - til, at personen har nået at skjule. Måske handler det bare om, at personen ikke har så pokkers stor tillid til, at aftalen ellers overholdes.

Noget helt andet - og ganske interessant - er jo, at bogen udgives i et partnerskab mellem Peoples Press og Berlingske Media. Det vil med andre ord sige, at Lisbeth Knudsen jo skal stå på mål for det journalistiske indhold i bogen. Derfor må man da forvente, at bogen bliver til ud fra det samme kodeks, der gælder i koncernen. Man kan jo ikke have et sæt etiske regler, når det gælder Berlingske og et andet, der gælder bogudgivelser.
Kristian Broberg
19. AUGUST 2014
Hvis der ikke er noget at
Hvis der ikke er noget at komme efter, Christian Vangsø Bentsen, virker det ret mystisk at Sophie Løhde truer med advokat, og at der i kringelkrogene hviskes om berufsverbot, undskyld -fogedforbud.

Det er sjovt, egentligt, at når højrefløjen ønsker at censurere medierne, så er der tale om reel bekymring for injurier og/eller krænkelse af immaterielle rettigheder, men når venstrefløjen kommer med lignende tiltag, så er det pludselig et udfald mod ytringsfriheden, og det rene DDR.

Christian Vangsø Bentsen
18. AUGUST 2014
Det er en lidt uheldig
Det er en lidt uheldig markedsføringsoffensiv Journalisten ufrivlligt er havnet i. BT Havde i juli en "Special" om hvordan Christiansborg i spænding venter på bogen. Berlingske driblede d. 15 august en mildt sagt ubehjælpsom markedsføringshistorie: "kommende Løkkebog vækker bekymring i Venstre". Berlingskes historie d. 15 august rummer 0, skriver: NUL kilder. Derudover rummer artiklen modsatrettede påstande. Olav Skaaning er chef for de to journalister der skriver bogen og minsandten "talsmand" for BTs forlag...

Alle ved jo at bogen baserer sig på von hørensagen og Jacob Kvist udtaler: lalala.. . og i det hele taget er der blandt journalister og spindokterer en forventning om at der er noget at finde på Løkke".

Det rigtige ville være at at sige at de "håber" der er noget på Løkke - For ingen forventer det. Men endnu engang viser Berlingske Media vejen til hvordan pressen kan skyde sig selv i foden ved at publicere underlødige historier med henblik på at sælge en bog man har en økonomisk interesse i.

Flere