Søndagsavisen undgår fyringer

Trods markant nedtur for Søndagsavisen i 2007 bliver der ikke tale om fyring af journalister. Det fastslår adm. direktør Mads Dahl Andersen over for Journalisten.dk.

Trods markant nedtur for Søndagsavisen i 2007 bliver der ikke tale om fyring af journalister. Det fastslår adm. direktør Mads Dahl Andersen over for Journalisten.dk.

Fredag kom Søndagsavisen på Københavns Fondsbørs' observationsliste. Årsagen var en stribe uheldige kendsgerninger. Først et »meget utilfredsstillende« regnskab for 2007, som det hed. Koncernen kom således ud af sidste år med et resultat før skat på blot 30 mio. kr – mod 175 mio. kr. året før. Allerede op til regnskabet blev en stribe direktører skiftet ud, og der blev talt om ledelseskrise. Oveni kom Søndagsavisen under så stærkt pres, at koncernen har sat en række af sine udenlandske udgivelser til salg – eksempelvis Gratistidningar i Sverige, Norsk Avisdrift og MatchWork World Wide. Og endelig måtte Søndagsavisen meddele, at 2008 ikke bliver meget bedre. Markedet for almindelige annoncer er under stærkt pres.

Alt i alt en meget smertefuld cocktail.
Men ifølge administrerende direktør, Mads Dahl Andersen, får det ikke umiddelbart konsekvenser for de ansatte journalister:
»Jeg kan ikke give langstrakte garanter, men der bliver ikke taler om fyringer af journalister. Og vi laver ikke større nedskæringsrunder som en direkte konsekvens af det skuffende regnskab. Der er ingen direkte sammenhæng mellem eventuelle opsigelser og det dårlige resultat,« siger Mads Dahl Andersen til Journalisten.dk og tilføjer:
»Det drejer sig mere om, at vi skal have produktudviklet hele koncernen. Vi vil gå mere regionalt og satse mere på de regionale kunder frem for de landsdækkende.«
Ifølge Mads Dahl Andersen betyder det, at man vil eksperimentere mere med regionalt stof for at få flere lokale kunder ind.
Da det dårlige regnskab blev endevendt i pressen fredag hed det blandt andet, at Søndagsavisen befinder sig »midt i en dødskamp«. Over hele linjen var der barske kommentarer til koncernens økonomiske situation.
I dag siger Mads Dahl Andersen om kommentarerne:
» Det var vist løn som fortjent«.

 

0 Kommentarer