Søndagsavisen fik en forrygende start på 2010

Mediekoncernen bag Søndagsavisen har løftet sløret for resultaterne af første halvdel af 2010. Og de viser markant fremgang i både omsætning og driftsresultat.

Mediekoncernen bag Søndagsavisen har løftet sløret for resultaterne af første halvdel af 2010. Og de viser markant fremgang i både omsætning og driftsresultat.

Søndagsavisen, der nu hedder North Media, kæmpede i starten af 2009 med underskud og minus på langt de fleste poster. Men forrygende fremgang betyder nu plus på alle posterne.

Resultatet før skat af de igangværende aktiviteter er således et plus på 28,7 mio. kr. i 2010 mod et minus på 17,6 mio. kr. sidste år. Og bundlinjen er nu 20,1 mio. kr. mod et underskud på 3,3 mio. kr. i den samme periode i 2009.

Derudover er omsætningen i første halvår af 2010 steget med 8 pct. til 556 mio. kr. Mens resultatet af den primære drift (EBIT) er i plus på 50,2 mio. kr. mod et tab på 13,4 mio. kr. i 2009. 

Ledelsen er da også tydeligt tilfredse med udviklingen og opjusterer derfor forventninger til hele årets driftsindtjening til et plus på 90-11 mio. kr. 

Tidligere lød forventningerne på "blot" 55-65 mio. kr.

"Den væsentligste årsag til resultatfremgangen er en fortsat positiv udvikling i kvaliteten og effektiviteten i distributionsforretningen. Effektiviseringer på Søndagsavisen har kompenseret delvist for faldet i print jobannoncer," fremhæves det i halvårsmeddelelsen.

Over for Business.dk tilføjer adm. direktør Mads Dahl Andersen:

"Vores opjustering skyldes mest effektiviseringer. Annoncemarkedet er ikke blevet bedre, men vi har effektiviseret vores distribution og logistik," siger Mads Dahl Andersen til business.dk.

Han understreger, at det fortsat havde set vanskeligt ud, hvis man ikke havde været igennem en omfattende effektiviseringsproces.

Det er i øvrigt ikke alt, der går godt.

Online-aktiviterne fik i de første seks måneder af 2010 et negativt driftsresultat på 26,9 mio. kr. – mod et minus på 19,7 mio. kr. i første del af 2009, og derfor vil 2010 blive præget af en ekstraordinær nedskrivning på 28 mio. kr.

"Udviklingen for onlineaktiviteterne har været skuffende, og specielt jobmarkedet har udviklet sig markant dårligere end forventet. Der har gennem 1. halvår været historisk lav aktivitet på især det offentlige jobmarked, hvilket har påvirket resultatudviklingen negativt," skiver ledelsen om online-markedet, ifølge Business.dk.

Samlet er billedet dog uhyre positivt, og det har da også fået kursen på North Media til at sige markant her til morgen. Ifølge Borsen.dk er selskabet gået frem med 19 pct.

0 Kommentarer