Sommerskole

Tv-folk fra hele Danmark har brugt en uge på at lege med tv, blive bedre til at optræde på skærmen, fortælle historier og arbejde alene med et kamera.

Tv-folk fra hele Danmark har brugt en uge på at lege med tv, blive bedre til at optræde på skærmen, fortælle historier og arbejde alene med et kamera.

Oklahoma er i tv-branchen berømt for sin sommerskole. Sådan en skal vi også have i Århus, tænkte lektor Henrik Laier på Danmarks Journalisthøjskole.

DR plejer at holde sommerkurser for deres tv-folk. TV2 for deres. Henrik Laier arrangerede i samarbejde med DR, TV2 og CFJE et kursus fra mandag den 6. til fredag den 10. august, hvor journalister, fotografer, DR-folk, TV2 folk og freelancere kunne mødes på neutral grund.

"Det er også vigtigt for skolen, at vi har kontakt og kommunikerer med branchen," siger han og tilføjer, at skolen har de rigtige tekniske faciliteter til at kunne arrangere sådan et kursus.

Sommerskole er ifølge Laier det helt rigtige for tv-branchen. Der er ro på, inden efterårets store produktioner skal laves.

Deltagerne kunne melde sig til følgende workshops: Oklahoma in Århus, Masterclass i studieproduktion, Du er på – live, Digital redigering for journalister og tilrettelæggere samt One man – one camera. Desuden var der to web-kurser, men dem var der ikke interesse for, derfor var der kun 65 deltagere og ikke de 100, som Henrik Laier havde satset på.

Han håber på, at tv-sommerskolen bliver en årlig tradition og har også planer om, at DJH skal tilbyde sommerskoler i radio, foto og foreningsblade. Næste gang med større vægt på at skabe en egentlig højskolestemning.
Det kostede 6700 kroner at deltage på tv-sommerskolen.

Læs også: Artikulerede billeder og Få budskabet ud og hold mund

0 Kommentarer