Solstrålehistorier om indvandrere

INTEGRATION. Da tidligere Gasolin-guitarist Franz Beckerlee blev spurgt om, hvad han manglede af historier i medierne, svarede han:»Man har ikke behandlet den positive side af indvandrersituationen. Man hører ikke om der, hvor det er gået godt. Man har ikke i medierne hørt noget om den virksomhed/firma, hvor man er glad for Muhammed, og hvor han trives. Og dem er der rigtig mange af.«

INTEGRATION. Da tidligere Gasolin-guitarist Franz Beckerlee blev spurgt om, hvad han manglede af historier i medierne, svarede han:

»Man har ikke behandlet den positive side af indvandrersituationen. Man hører ikke om der, hvor det er gået godt. Man har ikke i medierne hørt noget om den virksomhed/firma, hvor man er glad for Muhammed, og hvor han trives. Og dem er der rigtig mange af.«

Professor Nina Smith, Handelshøjskolen i Århus, siger: »Emner som ligestilling og diskrimination fylder meget lidt i medierne og behandles ofte temmeligt overfladisk og useriøst sammenlignet med de øvrige nordiske lande.«

31 forslag handler om en anden integrationsdækning. Og gerne med flere solstrålehistorier. Men chefredaktør Ask Rostrup har intet ønske om at fremme integrationen med journalistikken på metroXpress.

»Det er ikke min opgave at være integrationist. Jeg har heller ingen ambitioner om at være fredsskaber. Vi prøver at reflektere samfundet så nøgternt som muligt,« siger han.

 

1 Kommentar

Said Alizadeh
30. MARTS 2020
Hej
Jeg skriver til jer i disse tider hvor menneskeheden er ramt af denne Corona. Jeg sad og tænkte på alle de mennesker som modigt kritiske deres sundhed og møder op på arbejde for at holde samfundet sund. I den forbindelse tænker jeg især på en mand som kom til dk for 8 år siden som flygtning og i dag knokler han hårdt for en løn under den mindst fastsatte løn. Og han gør det fordi han ser det som sit gæld/pligt overfor de danske samfund.
Jeg undrer mig om der er nogen derude bland journalisterne, som er interesseret i den positive side af integrationen i dk eller er den sorte og negative holdning som Ask Rostrup's den herskende retningslinje i dagens danmark?.