Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:50 09.03.2021 Jakob Albrecht

Sofie Linde omtalt i international rapport om sexisme mod journalister

Kvindelige journalister bliver udsat for trusler og sexisme mange steder, når de er på reportage, på sociale medier og på deres egen arbejdsplads.

Sådan lyder det i en ny rapport fra Journalister Uden Grænser (RSF), hvor det fremgår, at der er store problemer med kvinders sikkerhed i 40 ud af 112 lande.

I Europa gælder det blandt andet Polen og Hviderusland. Svarene er baseret på besvarelser fra RSF’s netværk og journalister, der skriver om køn.

Som et eksempel på sexisme nævner RSF Sofie Linde, der ifølge rapporten satte chokbølgen gennem den danske medieverden, da hun sidste år fortalte om sin MeToo-oplevelse som nyansat i DR.

Rapporten nævner også den efterfølgende underskriftsindsamling, hvor mere end 1.600 kvinder i medierne gav deres opbakning til Sofie Linde.

Ifølge rapporten kan konsekvenserne af vold og sexisme resultere i, at mediebilledet bliver mindre mangfoldigt, fordi nogle af de udsatte kvinder stopper i journalistfaget eller holder lav profil.

Ifølge undersøgelsen er kvindelige journalister inden for en række stofområder i risikozonen. Det kan både være nyhedsværter, undersøgende journalister og kvinder, der dækker ligestilling eller sport.

SENESTE NYT

Flere nyheder