search

Søren Pind så ikke et øje er tørt

I Venstre holder vi nu et andet niveau af hensyn til demokratiet  

I Venstre holder vi nu et andet niveau af hensyn til demokratiet

 

I seneste nummer af Weekendavisen har journalist Hans Mortensen begået et interview med fhv. frihedsminister Søren Pind. ”Kynismen kan ikke få mere, end den har i dag” er overskriften, og interviewet har givet anledning til jubelscener i journalist-kredse på Facebook.

Om det skyldes begejstring over det faglige håndværk med et interview med en politiker, der for en gang  skyld giver udtryk for en mening – eller om det er selve meningen, der er skyld i begejstringen, svæver lidt i det uvisse.

Artiklen kan kun ses via tryksværte eller koder, men budskabet fra Pind kogt ind til en maggiterning er, at nu skal vi  – altså politikerne – til at være gode og ordentlige ved hinanden. Ellers vil ingen være med mere.  Kynismen i politik er drevet for langt ud, når statsministeren bliver nødt til at gå ud og dementere påstande om ægtemandens seksualitet.

Pind blev da ligefrem ramt i mavekuglen, da Thorning i kølvandet på dette, i et interview om meningen med det hele, sagde, at ”jeg håber mine to børn en dag tilgiver mig”.

Men da journalist Mortensen spørger Pind, hvem der har ansvaret for, at det er endt der, så svarer den fhv. frihedsminister med en lille afværgedagsorden:

”Vi havde sådan set en aftale i mit parti om, at vi ville holde et andet niveau, da vi kom i opposition.”

Nu ville nogen jo synes, at det var mere interessant at høre om  det niveau, der blev lagt i den regering og det parti, Søren Pind selv  lige har været med i – især i egnene omkring Skatteministeriet og Forsvarsministeriet.

Af gode grunde vil Pind da også hellere tale om Venstres moralske niveau nu i opposition, og det må vi forstå er rimelig højt:

Politiken: Venstres chefforhandler opfatter fortsat Thorning som skattespekulant

Søren Pind synes ligefrem det er lykkedes ganske godt for partiet med at holde et andet niveau (om det er i forhold til deres regeringstid – eller i forhold til den tidligere opposition får vi dog ikke afklaret).

Og nå ja, så var der også lige  Mette Gjerskovs rygekabine, og nå ja, så var der lige Sass-sagen.  Men Venstres interesse for Sass-sagen skyldes stort set alene kun partiets næsten kærlighed og sympati med Sass, og var ikke bare for at genere statsministeren, bedyrer Søren Pind.

Her kunne det have været spændende, hvis journalist Mortensen lige have bedt om lidt uddybelse og forholden sig til følgerne af den skattesag, som angiveligt har medvirket til en knugende følelse i Pinds mave. Måske har Mortensen spurgt – han plejer jo at gå grundigt til værks – og måske har han bare fået det sædvanlige politiker-lirum-larum- svar, som Pind forleden afleverede i Politiken:

Politiken: Søren Pind: nu er Venstre hvor det skal være

”Politik er en fremadgående bevægelse, og bagklogskab interesserer mig ikke.” Sådan taler en sand politiker, der én gang har suget den liflige duft fra interiøret af en ministerbil ned i lungerne.

Den fhv. frihedsministers teoretiske analyse er ellers ganske rigtig. Befolkningen gider ikke al det mainstream-dresserede spin, men vil gerne have oprigtige politikere, der tør sige deres ærlige mening.

At den nye kurs med oprigtige politikere og ærlige meninger ikke helt er implementeret i Venstre, blev dog klart henover weekenden, hvor formand Løkke slog fast, at partiet  har brug for spidskandidater  – og ikke debattører:

DR Nyheder: Løkke: Vi har brug for spidskandidat – ikke debattør

Men tænk alligevel hvis Pinden havde svaret journalist Mortensen sådan her, da han blev spurgt til ansvaret:

”Hvis nogen i mit parti og den regering jeg var medlem af, har stået bag de lækager af skattesagen og påstandene om Kinnocks seksualitet, så bliver der behov for en høj grand af selvransagelse i Venstre.”

Det havde nok ikke været karrierefremmende, men så ville man da ligefrem kunne begynde at tro på, at Pind også mener det, han siger.

 

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen