Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:59 13.11.2023 Søren Frandsen

Søren Pind kritiserer journalistisk afdækning af FE-sag

Søren Pind kritiserer journalistisk afdækning af FE-sag

Søren Pind, tidligere minister og formand for medieansvarsudvalget, mener, at Berlingske svigter ved at afdække FE-sagen. Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Skal de danske medier forsøge at afdække den såkaldte FE-skandale og andre sager, der kan afdække statshemmeligheder?

Nej, mener formanden for medieansvarsudvalget, den tidligere justitsminister Søren Pind.

”Et angreb på statshemmeligheder er ikke kun et angreb på institutioner, der søger at værne dem. Altså Politiets Efterretningstjeneste og Forsvarets Efterretningstjeneste. Det er et angreb på det danske folk og det danske folks sikkerhed,” skriver Søren Pind i sin ugentlige kommentar i Berlingske.

Hans udtalelser kommer, efter at Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, og Zetlands ditto, Lea Korsgaard, i ’Deadline’ torsdag diskuterede den journalistiske dækning af FE-sagen.

I den såkaldte FE-sag har dansk presse afdækket sagerne mod tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen.

Begge var sigtet for at lække statshemmeligheder. Anklagemyndigheden ønskede, at retssagerne mod de to skulle køre for lukkede døre, hvilket Højesteret i slutningen af oktober afviste, hvorefter anklagemyndigheden frafaldt sine anklager mod både Findsen og Hjort Frederiksen.

Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, afviser i en replik kritikken fra Søren Pind.

SENESTE NYT

Flere nyheder