Sociale medier i eksplosiv vækst i Mellemøsten

Oprøret i en række arabiske lande har sat store spor på internettet. Dobbelt så mange arabiske unge bruger i dag sociale medier.

Oprøret i en række arabiske lande har sat store spor på internettet. Dobbelt så mange arabiske unge bruger i dag sociale medier.

Brugen af internettet og sociale medier i den arabiske verden er i eksplosiv vækst. På blot et år er antallet af arabiske unge, der bruger sociale medier, fordoblet, og i dag er det omkring 80 procent af den unge arabiske befolkning, der bruger internettet hver dag. Det viser en ny undersøgelse, skriver Børsen i dag.

Flere arabiske lande har i den seneste tid været præget af oprør og revolutionsstemning, og de sociale medier har fået en stor del af æren. Oprøret i Tunesien blev af flere kaldt Twitter-revolutionen, mens Facebook spillede en vigtig rolle i urolighederne i Ægypten.

Den nye undersøgelse fra Burston Marsteller viser, hvor massiv udviklingen på de sociale medier har været blandt de arabiske unge. Andelen, der bruger sociale medier, er steget fra 32 procent til 60 procent. Alene i Ægypten er der kommet 1,3 millioner nye Facebook-brugere til.

»Næsten 60 procent af befolkningen i den arabiske verden er under 25, og de er aldrig tidligere kommet til orde. De er blevet kaldt Facebook-generationen, fordi det er de sociale medier, som har givet dem en stemme,« siger Sunil John, en af bagmændene bag undersøgelsen, til Børsen.

Tv er stadig den foretrukne nyhedskilde i de arabiske lande. Internettet indtager tredjepladsen efter aviser, skriver Børsen.

0 Kommentarer