Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:08 19.02.2021 Anna Sol Jørgensen

Socialdemokratiets afslag om kommentar undrer Berlingske-journalist

Hverken Socialdemokratiet som helhed eller sundhedsminister Magnus Heunicke har kunnet give en kommentar til Berlingske angående det faglige grundlag for aflivning af samtlige mink i Danmark.

I afslaget lyder det, at granskningskommissionen står i vejen for, at partiet og ministeren kan kommentere sagen. Det undrer dog Berlingske-journalist Christian Birk, eftersom kommissionen ikke undersøger det faglige grundlag for aflivningen.

Derudover har to ordførere fra partiet, finansordfører Christian Rabjerg Madsen og politisk ordfører Jesper Petersen, i løbet af ugen både skrevet på Twitter og Facebook, efter at SSI har forsvaret beslutningen.

”Vi finder det underligt, at man ikke kan stille op til interview med henvisning til granskningskommissionen. Man får jo indtryk af, at de ikke kan udtale sig på grund af den, men de kan godt skrive på sociale medier, når der er en historie, der retfærdiggør beslutningen,” siger Christian Birk.

Christian Rabjerg Madsen skriver i en sms til Journalisten, at han ikke er blevet kontaktet af Berlingske inden sit tweet, og at han heller ikke er den relevante minister, men at han deltager i debatten på lige fod med andre på baggrund af oplysninger, der er frit tilgængelige for alle.

SENESTE NYT

Flere nyheder