Socialdemokratiet blæser på kritik af samarbejde med Reimer Bo Christensen

Socialdemokratiets brug af Reimer Bo Christensen har vakt røre og møder fortsat kritik. Men partiet mener, interviewet er lige så frit som alle andre interviews. ”Det er jo helt op til ham – ud fra det emne, de skal tale om – at tilrettelægge interviewet”

Kombinationen af at Socialdemokratiets Henrik Sass Larsen på den ene side lader sig interviewe af den tidligere vært på TV Avisen Reimer Bo Christensen, i en installation betalt af partiet, og at han samtidig kritiserer de etablerede medier, har fået debatten til at gløde i Medie-Danmark.

Men partisekretær Jan Juul Christensen er glad for samarbejdet med Reimer Bo Christensen, der interviewer partiets politikere i videoer, der publiceres via Facebook og YouTube.

”Når vi bruger en journalist på denne her måde, giver det en mulighed for at komme rundt om et emne på en anden og mere dybdegående måde, end når den enkelte MF’er står og læser noget op til kameraet,” siger Jan Juul Christensen.

 

 

En tendens mod partipressen

Som beskrevet af Journalisten går flere partier den vej. De vælger at lave egne medier, hvor de kan kontrollere udgivelsen. Det gælder for eksempel Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten.

Men Socialdemokratiets brug af en kendt journalist giver ifølge politisk kommentator Hans Engell umiddelbart større troværdighed, end når pressefolk fra partiernes egne kontorer agerer interviewere.

”Det får en højere grad af autoritet, og du får mere kvalitet. Autenticiteten stiger, og det giver en duft af et rigtigt tv-program,” siger Hans Engell. 

Politikerne må ikke boykotte medierne

[quote:0]Men selv om Hans Engell godt kan forstå, hvorfor Socialdemokratiet hyrer Reimer Bo Christensen, peger han på vigtigheden af, at politikerne stadig vil udtale sig til den almindelige dagspresse. Også når de ikke selv har betalt for indholdet.

”Hvis politikerne begynder at sige, at de ikke vil stille op i de etablerede medier, har vi et problem. Danmark er et lille land, og hvis politikere pludselig boykotter medierne, er det meget svært for medierne at operere. Det er den vej, vi risikerer at bevæge os i,” siger Hans Engell.

Og det er netop en sådan begrænsning af medierne, den socialdemokratiske politiker Henrik Sass Larsen foretager. Han har i et af interviewene med Reimer Bo Christensen udtalt, at han kun vil snakke med de etablerede medier en gang i kvartalet.

De betalte interviews virker efter hensigten

Partisekretær for Socialdemokratiet Jan Juul Christensen understreger, at partiet generelt ikke undgår pressen.

”Du kan jo stort set ikke åbne en avis i dag, uden at der er en eller anden socialdemokrat, der har udtalt sig til medierne. Og så har vi vores egne medier, som enhver anden professionel virksomhed eller organisation har,” siger Jan Juul Christensen. 

”Folk i vores bagland er ret ligeglade med den kritik, der har været. De vil bare gerne lytte til indholdet og ikke den debat, der er omkring det,” siger han.

Reimer Bo må spørge om det, han har lyst til 

Selv om det ifølge Hans Engell højner troværdigheden at bruge Reimer Bo Christensen, kan det også give problemer. Han mener, det kan være svært for seerne at gennemskue, hvornår det er fri journalistik, og hvornår det er parti-journalistik. 

”For mange almindelige vælgere kan det være svært at skelne mellem, hvornår det er journalister, som er frie, og hvornår det er journalister, som er er bundne af en eller anden aftale eller et bestemt hensyn,” siger Hans Engell. 

Jan Juul Christensen mener omvendt, at interviewene med Reimer Bo Christensen er af samme frie karakter, som hvis det var en journalist sendt fra et hvilket som helst andet medie.

”Det er jo helt op til ham – ud fra det emne, de skal tale om – at tilrettelægge interviewet.”

 

0 Kommentarer