Socialdemokraterne graver i Løkkes krav til tv-duel

Socialdemokraterne afkræver regeringen svar på, hvilke krav, statsministerens stab stillede forud tv-debatten mod Villy Søvndal i aftes. Kravene fik DR til at afvise at sende debatten.

Socialdemokraterne afkræver regeringen svar på, hvilke krav, statsministerens stab stillede forud tv-debatten mod Villy Søvndal i aftes. Kravene fik DR til at afvise at sende debatten.

»Vi har været i dialog om duellen, men kan konstatere, at statsministeren og hans stab ville have opfyldt ønsker om debattens emner, længde og tidspunkt. Den ret vil vi ikke afgive.«

Sådan sagde DR-nyhedsdirektør Ulrik Haagerup til politiken.dk om den tv-transmitterede debat mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Villy Søvndal (SF).

Duellen blev i stedet sendt på TV 2 News i aftes. Men nu vil Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, have svar på, hvilke krav regeringen rent faktisk stillede til debatten.

Han stiller nu en række §20-spørgsmål til både statsministeren og kulturministeren. Statsministeren bliver spurgt til, hvad der blev krævet af DR, og får også det principielle spørgsmål:

»Mener statsministeren, at det er i overensstemmelse med armslængdeprincippet, at statsministeren ønsker at styre indhold og forløb i en politisk debat på DR1?«

Herudover vil Mogens Jensen vide, om SF og Venstre havde samme indflydelse på vilkårene:

»Kan Statsministeren bekræfte, at aftalen med TV 2 blev indgået mellem TV 2 og Statsministeren, og først derefter forelagt SF?«

Over for kulturminister Per Stig Møller (K) spørger Mogens Jensen også til de specifikke krav til henholdsvis DR og TV 2 forud for debatten, samt hvorvidt det efter ministerens vurdering er i overensstemmelse med armslængdeprincippet.

3 Kommentarer

Jens Madsen
17. DECEMBER 2010
Re: Socialdemokraterne graver i Løkkes krav til tv-duel

Han kan slet ikke få nok, ham Mogens, der ikke kan have meget tid til at passe sit politiske arbejde.

http://www.bt.dk/politik/laes-tre-af-billys-pinlige-breve-til-poul-nyrup-her

Gad vide hvorfor denne information "tilfældigvis" havner på en journalists bord her ti år efter. Og hvem mon der denne gang har udnyttet B.T. som beredvillig tjener til griseri.

Vi burde have noget mere selvrespekt og værdighed og undlade at lade os bruge i politikernes personlige kampagner mod hinanden. 

bent øberg
14. DECEMBER 2010
Re: Socialdemokraterne graver i Løkkes krav til tv-duel

lad os være glade for, at S stiller med en så videbegærlig kultur- og mediepolitisk ordfører som mogens jensen, hvis begavede minister-spørgsmål bestandigt begejstrer mig.. .han har  en utrolig underholdningsværdi i et parti som ikke just er fyldt op med humørbomber.. (luk øjnene - og lad persongalleriet passere..! ikke sandt?)

Jens Madsen
14. DECEMBER 2010
drilleri
det er sædvanlig magtvulgært drilleri som politikere konstant bedriver mod hinanden. Hvornår lærer medierne at de ikke skal belønne den slags med omtale, men bede politikerne om at komme i arbejdstøjet i stedet for konstant at spilde deres tid med ligegyldige egotrips?