I snestormen søgte folk inden døre og åbnede for deres lokale web-nyhedsmedie. Det gav Folketidende.dk 320.000 sidevisninger på en enkelt søndag.Det er ikke kun dem, der sælger vejsalt, der ser taknemmeligt mod himlen, når sneen drysser ned. De lokale web-journalister har også kronede dage.
Søndag den 10. januar stod himmel og jord i et på Lolland-Falster. Folk sneede inde, og den kollektive trafik gik i stå. Det gjorde man til gengæld ikke på Folketidendes web-redaktion, hvor der var hyret ekstra mandskab ind for at dække udviklingen.
»Allerede da det begyndte at sne før jul, kunne vi mærke, at der var stor interesse for trafiksituationen. Så da vi sad på redaktionen lørdag aften og kunne se, at det begyndte at fyge voldsomt, besluttede vi at indkalde ekstra mandskab,« fortæller online-redaktør Jesper Bøgh.
Den efterfølgende søndag stod i den grad i vejrets tegn. Store dele af landsdelen var sneet inde, veje var lukkede og den kollektive trafik var stærk uregelmæssigt. Hele forløbet blev dækket intenst af journalister og to fotografer, der kørte rundt og løbende sendte billeder hjem. Men det viste sig også for redaktionen, at de reelt havde flere journalister i marken, end dem, de selv havde sendt ud.
»Der var områder, hvor vi ikke kunne komme ud, fordi det var lukket. Men der havde vi den positive oplevelse at brugerne sendte små beretninger og billeder ind. Vi fik bunker af mails, og vi havde så en medarbejder, der sad og samlede trådene. Brugerne brugte også kommentar-felterne til at informere hinanden. Det var simpelthen borgerjournalistik, når det er bedst,« siger Jesper Bøgh.
Folketidende.dk fik 320.000 sidevisninger den søndag. En kæmpe forbedring af den hidtil højeste, der var 220.000, nået dagen efter kommunalvalget.
Jesper Bøgh er forsigtig med at konkludere, at dækningen blev et gennembrud til en større brugerkreds. Men hans fornemmelse er, at bundniveauet er hævet. Under alle omstændigheder blev der draget gode erfaringer for efteriden.
»Først og fremmest har vi fundet ud af, hvor vigtigt det er at være der, hvor brugerne er. Når det sner, smider vi alt andet lidt væk, og koncentrerer os om det. Vi skal satse, når der sker noget ekstraordinært, og så kan vi også benytte vores brugere noget mere i dækningen.«
Håber du på snevejr, når du kigge ud om morgenen?
»Som journalist og fagmand, er det godt med dårligt vejer. Men som privatperson kan man godt blive lidt træt af det.«
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Det var dog synd for dem
Hilsen
Onkel Tom