Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:16 17.05.2023 Sebastian Goos

Smukfest vil blande sig i anmelderes arbejde: ”Skrigeskinke” er ikke ok

Smukfest vil blande sig i anmelderes arbejde: ”Skrigeskinke” er ikke ok

Smukfest reagerer blandt andet på, at festivalens hovednavn, Christina Aguilera, er blevet kaldt en ”skrigeskinke” i en foromtale. Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix

Festivalen Smukfest vil til sommerens festival have et kritisk øje på de mediefolk, der akkrediteres til at arbejde på festivalen.

Det udtaler chefbooker Mikkel Xavier til Jyllands-Posten, hvor han også forklarer, at anmeldere bliver opfordret til at holde en sober tone i omtalen af festivalens kunstnere:

”Vi ønsker, at man går efter bolden, og ønsker ikke de her usaglige anmeldelser, som alene går på køn, alder eller udseende, fordi det bidrager til at skabe et utrygt arbejdsmiljø,” siger han.

Her henviser han sandsynligvis til anmelder Thomas Treo fra Ekstra Bladets foromtale af årets festival, hvor Thomas Treo kalder Smukfest-hovednavnet Christina Aguilera for ”skrigeskinke”.

”Nogle anmeldere har valgt at kalde vedkommende for en ”skrigeskinke”. Er det okay i dag?” spørger bookeren Jyllands-Posten.

Thomas Treo har også tidligere brugt ordet ”skrigeskinke” i en anmeldelse af Guns N’ Roses-forsanger Axl Rose, en anmeldelse af sangerinden Celine Dion og en tilsvarende anmeldelse af sangerinden Mariah Carey.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder