Smækker kassen i – ikke flere freelance-fotos fra Syrien

Hvis du er freelance-fotograf, kan du ikke længere sælge fotos fra Syrien til Sunday Times. Det er for farligt. Flere aviser kan følge trop, Men risikoen må være mit eget valg, mener krigsfotograf

Den britiske fotograf Rick Findler blev overrasket, da Sunday Times afviste de billeder, han har været i Syrien for at tage. Afslaget kom ikke på grund af billedernes kvalitet, men fordi avisen principielt har besluttet at sige nej til alle freelance-fotos fra det krigshærgede land.

Det er simpelthen for farligt for fotografer, der ikke har et (penge)stærkt medie i ryggen til at betale løsepenge, hvis fotografen bliver kidnappet, lyder det. Det skriver Press Gazette.

Det nye princip kan brede sig til andre aviser i Storbritannien.

"Hvis du er tilknyttet en avis, så er det dens ansvar at få dig ud. Avisen forstår den risiko, før de sender dig af sted, og de vil sørge for at sende nogen, der kan få dig ud, eller betale sig fra det," siger fotograf Warren Allott fra Daily Telegraph.

Men Rick Findler forstår ikke, hvorfor Sunday Times skal træffe beslutningen for ham.

"Det må naturligvis være fotografens beslutning, om han vil løbe den risiko. Jeg troede en del af det at være fotograf var, at nogle mennesker vælger at løbe en usædvanligt stor risiko for at vise resten af verden, hvad der foregår," siger han til Press Gazette.

Også fotografernes fagforbund mener, det er bedst at sende fastansatte fotografer til farlige områder – igen for at sikre dem et redningsnet, hvis de bliver kidnappet.

"Men jeg har fuld forståelse for, hvorfor Rick (Findler, red.) gør det. Jeg har gjort det samme uden nogen rygdækning, og det har mange kolleger også," tilføjer næstformand Eddie Mulholland.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right