Smæk til to forstokkede jyske aviser – mens Weekendavisen vinder

Så har danske mediekvinder talt. Og dommen er som altid rå, når netværket K2 uddeler årets næse og pris: I år er der spanking til hele to jyske aviser, som ikke har kvinder i ledelsen. (se navnene her). Weekendavisen er derimod årets kæledægge.

Så har danske mediekvinder talt. Og dommen er som altid rå, når netværket K2 uddeler årets næse og pris: I år er der spanking til hele to jyske aviser, som ikke har kvinder i ledelsen. (se navnene her). Weekendavisen er derimod årets kæledægge.

Som altid bliver det sagt ligeud, når K2 retter spotlyset mod de sorte ligestillingspletter i det danske medielandskab.

De foregående tre år er både David Trads, Tøger Seidenfaden og hele den redaktionelle ledelse på Jyllands-Posten blevet hængt til tørre.

Og i år er ingen undtagelse.

Netop nu uddeler medienetværket K2 en næse til både Horsens Folkeblad og Midtjyllands Avis. De to arbejdspladser glimrer ved deres mangel på kvinder i toppen. Og ingen af de to jyske aviser har haft kvinder i de øverste ledelseslag i hverken 2006, 2008 eller 2010.

"Når Horsens Folkeblad og Midtjyllands Avis får årets næse, er det, fordi de i samtlige af K2's tre undersøgelser er endt i kategorien af medier, der hverken har kvinder på direktør-, chefredaktør- eller redaktionschefniveau. Det virker ubegribeligt, gammeldags og forstokket, at aviserne ikke har formået at spotte og fremme de kvindelige talenter, der er på redaktionerne," siger Jenny Bøving fra K2's styregruppe.

Eftersom Horsens Folkeblad A/S ejer knap en tredjedel af Midtjyllands Avis, giver K2 årets næse til Jens Bebe, adm. direktør på Horsens Folkeblad. Samme Bebe er i øvrigt også formand for Danske Dagblades Forening.

Andre steder i den danske mediebranche er udviklingen til gengæld langt mere positiv. Det gælder især på Weekendavisen, som derfor er årets prismodtager 2010. I begrundelsen fra K2 lyder det:

"Chefredaktør Anne Knudsen har bevist, at mangfoldighed i ledelsen betaler sig. I et nedadgående avismarked er Weekendavisen en af de eneste aviser, der har fremgang."

Prisen til Weekendavisen består af en statuette, en K2-skulptur udformet af billedkunstner Per Henriksen samt et æresmedlemsskab af K2.

Prisuddelingen sluttede dog ikke her. For første gang uddelte K2 i år en særlig pris til et såkaldt "kvindeligt stjerneskud" – eller med andre ord: En kvinde på vej frem.

Her blev den første modtager direktør Pia Daugaard fra TV2 Nord. Og K2 begrunder det således:

"Hun har gjort sig bemærket som en leder, der går usædvanlige veje for at skabe en god arbejdsplads."

Dagens prisuddeling er sket på baggrund af en ny undersøgelse af kønssammensætningen i ledelsen på de danske nyhedsmedier i 2010. Undersøgelsen er foretaget af K2 i samarbejde med Dansk Journalistforbund, og resultaterne kan læses her

0 Kommentarer