Smaat nyt

ANSTØDSSTEN. En byge af bandeord eller et blottet bryst kan i fremtiden blive en dyr fornøjelse for USAs tv-stationer. Den amerikanske kongres godkendte i forrige uge en ny lov, der lader medie-vagthunden FCC tidoble bøderne for usømmelige radio- og tv-programmer. Nu mangler loven blot en underskrift fra præsident George W. Bush, og han ser frem til at beskytte amerikanerne mod uanstændigheder. »Denne lov vil gøre tv og radio mere familievenligt ved at lade FCC udskrive højere bøder til tv-stationer, der sender uanstændige eller sjofle programmer,« siger George W. Bush ifølge Reuters.

CENSUR. Socialdemokraterne har kaldt videnskabsminister Helge Sander (V) i samråd for at forklare, hvorfor Videnskabsministeriet har slettet i et afsnit i en evalueringsrapport om journalistforskningen i Danmark. Det nordiske ekspertpanel bag rapporten anbefaler en sammenlægning mellem Danmarks Journalisthøjskole i Århus og Aarhus Universitet, men det afsnit har ministeriet fjernet uden at informere forskerne om det, skriver Ritzau.

POLITIMAIL. Krimireportere kan nu let komme i kontakt med deres politikilder. Politiet har nemlig tildelt alle 14.300 ansatte en personlig mailadresse. Før dikterede sikkerhedspolitikken, at politiets interne net var adskilt fra internettet, og derfor kunne journalister og borgere kun sende mail til embedspostkasser. »I realiteten havde vi to computersystemer – et til intern post og et til ekstern. Det var dyrt og besværligt, og vi har derfor blødt op på sikkerhedspolitikken. Men vi har anskaffet os meget voldsomme sikkerhedssystemer mod hackerangreb,« siger vicerigspolitichef Peter Carpentier.

NETBOOM. For første gang nogensinde vil nettet næste år tiltrække flere annoncekroner, end der kommer i kassen hos de nationale aviser. Det viser en ny britisk prognose, som den globale reklame- og mediebureau-gigant WPP har udarbejdet. Ifølge onlinemagasinet Brand Republic vil internettet dermed rykke op som det tredjestørste medie – kun overgået af regionale aviser og tv på en sikker førsteplads.

PANIKDAG. »Jeg tror, den er meget stor. Jeg vil sige 90 procent.« Sådan beskriver praktikkoordinator Pia Færing fra DJH sandsynligheden for, at det nuværende praktiksystem bliver skiftet ud, skriver Illustreret Bunker. Konklusionen er draget på baggrund af et møde i Praktikudvalget, hvor man kom frem til, at der ikke længere kunne lappes på den gamle model. Den nye praktiksøgningsmodel bliver efter al sandsynlighed en model, hvor de studerende laver hjemmesider med portfolio. Praktikstederne kigger hjemmesiderne igennem og indkalder dem, de synes om, til samtale.

AVISKRIG. Gratisavisen Urban går efter en million læsere. De kommende husstandsomdelte gratisaviser udfordres nu fra Det Berlingske Officin. Gratisavisens oplag skal skrues op, så avisen ikke længere går efter 750.000 daglige læsere, men skruer ambitionen op til en million, skriver Berlingske Tidende.

GRATISAVISER. 79 procent af alle avisabonnenter vil efter eget udsagn ikke lade deres avisvalg påvirke af, at der til efteråret kommer to gratisaviser. Det fremgår af en rundspørge foretaget af Analyse Danmark, skriver Børsen. Af samme rundspørge fremgår det, at halvdelen af danskerne helst ville undvære, hvis det var muligt at sige nej til at modtage mere end to daglige gratisaviser. Omkring 37 procent svarer, at alle gratisaviser uanset antal er velkomne hos dem.

PERMANENT. JP/Politikens Hus' kommende budomdelte gratisavis, 24timer, skal udkomme seks dage om ugen i modsætning til de oprindeligt planlagte fem dage. En leder i Politiken har tidligere antydet, at 24timer vil blive lukket, hvis konkurrenten Nyhedsavisen ikke får fodfæste i Danmark, men chefredaktør Poul Madsen siger til Jyllands-Posten, at 24timer stadig vil findes, når han »går på pension om 20 år«. Et succeskriterium er at udkomme én uge før Nyhedsavisen.

KOMPETENCE. Journalistuddannelsen på RUC har oprettet et kompetencepanel. Syv centrale repræsentanter fra den danske medieverden skal sikre journalistuddannelsen en god dialog og ideudvikling med branchen. I det første møde deltog Ebbe Dal fra Danske Dagblades Forening, som har to repræsentanter i panelet. Faste deltagere er desuden Fred Jacobsen fra Dansk Journalistforbund, Christian Kierkegaard fra Dansk Fagpresse, Svend Aage Linde fra Ugeaviserne samt Mikkel Hertz, TV 2, og Bente Nørkjær fra DR.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right