Smaat nyt

AMOUR. Journalisten kunne i april afsløre, at kærligheden mellem Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og nyhedsredaktør Marie Louise Toksvig ville koste en af dem jobbet. Men nu er kærlighedskabalen på Ekstra Bladet gået op. Poul Madsen blev i forrige uge udpeget til manden, der skal lede JP/Politikens bladslag mod islændingenes Nyhedsavisen.

AMOUR. Journalisten kunne i april afsløre, at kærligheden mellem Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og nyhedsredaktør Marie Louise Toksvig ville koste en af dem jobbet. Men nu er kærlighedskabalen på Ekstra Bladet gået op. Poul Madsen blev i forrige uge udpeget til manden, der skal lede JP/Politikens bladslag mod islændingenes Nyhedsavisen.

HEMMELIGHED. To journalister fra den schweiziske avis Sonntagsblick blev i slutningen af maj forhørt i fem timer af en militær myndighed, som mener, at makkerparret har afsløret militære hemmeligheder. I januar offentliggjorde de en artikel om en fax opsnappet af den schweiziske efterretningstjeneste, som bekræftede eksistensen af hemmelige CIA-fængsler i Europa. De to journalister, Beat Jost og Sandro Brotz, nægter at anerkende militærets myndighed til at dømme dem, da de er civilister. Hvis sagen går videre, har de to i sinde at følge sagen op hele vejen til Menneskeretsdomstolen i Strasbourg.

AFTALER. Konkurrencestyrelsen er gået i gang med at tjekke de aftaler om sportsrettigheder, som de danske tv-stationer indgår. Ifølge Jyllands-Posten mener styrelsen, at der er flere aftaler, som ser ud til at være på kanten. »Hvilke aftaler der ser værst ud, kan jeg ikke sige noget om, men vi vil blandt andet undersøge diverse fodbold- og håndboldaftaler,« siger kontorchef i Konkurrencestyrelsen Bente Skovgaard Kristensen.

CENSUR. Socialistisk Folkeparti anklager DR for censur, fordi redaktionen for radioprogrammet P1 Debat bøjede sig, da medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti Søren Krarup forlangte at få en anden modstander end SF'eren Kamal Qureshi i en debat om sine synspunkter på indfødsret. Leder af DR Aktualitet og Videnskab Søren Mikael Rasmussen afviser anklagen, fordi det var Søren Krarups synspunkter, der skulle ligge til grund for udsendelsen.

Tabloid. Fra mandag 28. august udkommer alle sektioner af Berlingske Tidende i tabloidformat. »Nu skaber vi den moderne avis til den moderne avislæser. Vi ved, læserne foretrækker og efterspørger det mere praktiske format, der er lettere at håndtere for den travle læser. Fremover får læserne en kvalitetsavis i et handy format,« siger chefredaktør Niels Lunde. Business og Magasin er tidligere blevet lagt om i tabloidformat. Nu er tiden kommet til 1. sektion.

SAMMENLÆGNING. Det virker som en sand hvirvelvind, TV 2 har fået ind ad døren i skikkelse af Per Mikael Jensen. Initiativerne er mange, og et af de mere upåagtede er, at han meget kort efter sin tiltræden sammenlagde informations- og presseafdelingen, skriver Markedsføring.dk. Informationsafdelingen med Kaj Højvang i spidsen sorterede under den
administrerende direktør, mens presseafde-lingen lå under programredaktionen. Kaj Højvang har nu fået ansvaret for den samlede afdeling.

FLYTTEPLANER. TV 2s økonomidirektør, Anders Kronborg, mener, det vil være en fordel, hvis politikerne fjerner kravet om, at stationen skal ligge i Odense. Det koster hvert år TV 2 mange penge, at hovedsædet ligger i Odense. Derudover er det upraktisk. Derfor ser stationens økonomidirektør helst, at reglen om hovedsædets placering i byen bliver fjernet. Til Fyens Stiftstidende siger han dog, at TV 2 frem til 2013 har en aftale med staten, hvori der står, at TV 2 skal have hovedsæde i byen, så der er ingen aktuelle planer om at flytte.

OVERENSKOMST. Efter to langvarige forhandlingsforløb mandag og onsdag i sidste uge skrev både Dansk Journalistforbund og DR under på en aftale om fornyelse af parternes fire overenskomster. Løbetiden er et år. DJs mål om en sikring af reallønnen for alle blev ikke nået, skriver www.journalistforbundet.dk. Den lønstigning, alle er garanteret, svarer til 1,5 procent af lønsummen eller 562 kroner plus pension, som lægges på basislønnen. Reallønssikring havde krævet 1,8 procent på basislønnen. Nu skal de manglende 0,3 procent så hentes hjem i de personlige lønforhandlinger, som DR i overenskomsten forpligter sig til at bruge mindst en procent af den samlede lønsum på, mener forbundet.

NETSATSNING. DR skruede torsdag i sidste uge voldsomt op for sin tv-satsning på internettet. Med dr.dk/tv er det blevet muligt at se flere end 200 programmer kvit og frit fra DR1 og DR2. Det er godt 30 procent flere programmer end tidligere. Samtidig er billedkvaliteten øget fra 240 kbit til 1.000 kbit, så billederne nu kan vises i fuldskærmskvalitet. /

0 Kommentarer