Smaat nyt

 

 
DOKUMENTARDØD. »Sex, katastrofer, sygdom og vold har overtaget den klassiske tv-dokumentar. DR og TV 2 har i al stilhed omlagt en genre.« Erik Valeur skriver i det seneste nummer af filmmagasinet EKKO, at de danske public service tv-stationer helt er holdt op med at lave dybdeborende dokumentarudsendelser om seriøse emner. Programmer, der går tæt på de magtfulde institutioner og almindelige menneskers møde med systemerne, er blevet for kedelige, mener Erik Valeur. »Forleden hørte jeg en tv-tilrettelægger sukke, at den eneste sikre prime time-model er en overvægtig femtenårig skøge, der skifter køn på en sydhavsø og umiddelbart efter bliver voldtaget af en homofil kannibal.«

 

RADIOAUKTION. Programtilladelsen for den femte FM-radiokanal, der tidligere tilhørte Sky Radio, bliver udbudt på en auktion den 23. august. »Jeg glæder mig til, at vi får solgt den femte radiokanal igen. Det gælder om hurtigst muligt at få en konkurrencesituation på radioområdet, så lytterne har et reelt alternativ til DR,« siger kulturminister Brian Mikkelsen (K).

 

NETSATSNING. »Oldtidsmedier!« Sådan betegner chefen for den islandske gratisavis Nyhedsavisen, Svenn Dam, de andre medier, der leverer nyheder til internettet. Dermed lægger han op til krig mod de andre danske nyhedssites på nettet, skriver it-avisen ComOn. »Ligesom vi vil være Danmarks største printede avis, så har vi også en ambition om at være Danmarks største netavis med nyheder,« siger Svenn Dam.

 

TV-UDDANNELSE. Den Grafiske Højskole udbyder for første gang en helt ny fireårig bacheloruddannelse som tv- og medietilrettelægger. Det første hold studerende begynder til september og skal blandt andet lære at tilrettelægge dokumentarudsendelser, quizzer, comedy- og underholdningsprogrammer. Den fireårige uddannelse omfatter 18 måneders praktik. Efter planen optages der 24 elever i år.

 

ELITE. Med en ny mastergrad i redaktionel ledelse forsøger Center for Journalistik på Syddansk Universitet at sætte sig på uddannelsen af både nuværende og fremtidige redaktionelle topledere. Det kan blive interessant at studere deltagerlisten, for det kræver en vis opbakning fra arbejdspladsen at deltage, da prisen er 140.000 kroner. Undervisningen foregår fredage og lørdage. Herudover må påregnes hjemme- og gruppearbejde på cirka 20 ugentlige arbejdstimer. Ansøgningsfristen er 1. juni. At dømme efter de 30-40 fremmødte til præsentationsmødet på Center for Journalistik i Odense så er også fremtidens redaktionelle topledere mænd.

 

ØNSKEPLADS. Syddansk Universitets studerende klarede sig bedst på »panikdagen«, hvis man bruger de studerendes ønsker til praktikplads som målestok. Kun fire af de 58 studerende, der søgte praktikplads, fik ikke et af deres fem ønsker opfyldt. Det svarer til, at 93 % fik en praktikplads, de havde søgt. For RUC og DJH lå tallene på henholdsvis 31 af 39 og 106 af 132, hvilket svarer til 79 % og 80 %.

0 Kommentarer