Smaat nyt

POLITIANMELDELSE. DR og produktionsselskabet Bastard Film er meldt til politiet af fagforbundet FOA. Det er sket på baggrund af et tv-indslag i Søndagsmagasinet i maj, hvor der blev sat kritisk fokus på forholdene på det københavnske plejehjem Fælledgården. FOA mener, at forbundets medlemmer uretmæssigt er blevet hængt ud i udsendelsen.

POLITIANMELDELSE. DR og produktionsselskabet Bastard Film er meldt til politiet af fagforbundet FOA. Det er sket på baggrund af et tv-indslag i Søndagsmagasinet i maj, hvor der blev sat kritisk fokus på forholdene på det københavnske plejehjem Fælledgården. FOA mener, at forbundets medlemmer uretmæssigt er blevet hængt ud i udsendelsen.

OVEROPHEDNING. Weekendavisens chefredaktør, Anne Knudsen, var i starten af juli måned tæt på at dø under en pressetur til den danske soldaterlejr ved Basra i Irak. 50 graders varme og akut saltmangel slog chefredaktøren ud, og hun lå bevidstløs i halvandet døgn.

AVISSTØTTE. Dagbladsnævnet, der i 2004 blev besluttet oprettet af regeringen, blev i slutningen af juli etableret og sammensat. Nævnets formand blev professor, dr.jur. Jens Kristiansen fra Københavns Universitet. Øvrige medlemmer er tidligere nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen, DJ-formand Mogens Blicher Bjerregaard, økonomidirektør i DR Bent Fjord og lektor i medievidenskab Kirsten Mogensen fra RUC. Nævnets opgave er at opretholde og fremme alsidighed og mangfoldighed på det danske dagbladsmarked.

RADIOHISTORIE. Den 1. august kunne Radioavisen fejre 80-års jubilæum. I den forbindelse har DR udgivet en dobbelt-cd med højdepunkter fra de 80 år. På cden kan man genopleve Radioavisens indslag fra nogle af de epokegørende begivenheder, der har sat sit præg på de seneste 80 år.

TOPLØS. Den tidligere morgenhyrde og 'Vild med dans'-værtinde Andrea Elisabeth Rudolph er gået i kødet på SE og HØR, efter at ugebladet i midten af juli viste paparazzibilleder af den højgravide kendis badende topløs ved en strand i Nordsjælland. "Jeg føler mig magtesløs og udstillet. Oven i købet var der detaljerede beskrivelser af mine bryster," udtaler Andrea Elisabeth Rudolph til B.T.

NYHEDSROV. Jubii har lanceret en nyhedstjeneste, Jubii News, der samler nyheder fra alle de danske netmedier, som giver dem lov. Her kan man finde nyheder fra de fleste danske netmedier fra Politiken og Berlingske til Computerworld. TV2 og Ekstra Bladet har afvist at være med. »Vi forholder os afventende og synes, det er et spændende tiltag, men vi er ikke blinde for, at det også kan være en konkurrent til Ekstra Bladet,« siger bladets internetredaktør, Søren Svendsen, til Politiken.

KONSPIRATIONER. Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose, er i virkeligheden ukrainsk jøde og hemmelig agent for Israels efterretningstjeneste. Derfor skabte han sagen om Muhammed-tegningerne. Den opsigtsvækkende 'afsløring' er ifølge JP at finde i en lang artikel skrevet af to amerikanske professorer, mens Muhammed-krisen midt i februar endnu var på sit højeste. Artiklen findes blandt de 6.500 dokumenter om Muhammed-krisen, som Udenrigsministeriet gjorde tilgængelige i juni.

LUFTBÅREN. Flere rystede på hovedet, da TV2s direktør, Per Mikael Jensen, offentliggjorde sine planer om, at TV2 skulle have en helikopter. Men nu er TV2 blevet overhalet af Nordjyske Medier i kampen om at eje det sejeste legetøj. Allerede den 14. august går de nemlig i luften med en leaset helikopter med indbygget kamera, der skal levere nyheder til Nordjyske Stiftstidende, internettet og nyhedskanalen 24Nordjyske.

SKIFTEDAG. Her på fagbladet Journalisten må vi nødtvungent sige farvel til journalist Anja Bertelsen. Hun har sagt ja til et tilbud om at blive artikelredaktør på et nyt magasin for danske kvinder over 30, som udkommer i løbet af efteråret. Det er Forlaget Benjamin, der nu forsøger sig med et magasin til kvinder, der er ved at vokse fra forlagets øvrige udgivelser Cosmopolitan, Costume og Woman. Samtidig kan man nu finde artikler i Journalisten af praktikant Mikkel Arre, som erstatter Jens Sillesen

0 Kommentarer