Slut med snyd

 Journalilsthøjskolens lærere retter nu op på de studerendes blakkede ry.Etik, tak.

 

Journalilsthøjskolens lærere retter nu op på de studerendes blakkede ry.

Etik, tak.

Det krav fik de studerende på Journalisthøjskolen råbt ind i hovedet, da der sidste efterår blev afsløret udbredt snyd med opdigtede kilder og opfundne citater.

Nu har et razziahold, der består af en gruppe af skolens lærere, kontaktet omkring 170 kilder uden at finde eksempler på opdigtede kilder eller hjemmestrikkede citater.

Kontrolarbejdet begyndte, da de studerendes eget blad, Illustreret Bunker, berettede, at 11 procent af de studerende på tredje semester havde opdigtet en kilde, mens 13 procent havde citeret en kilde uden at have talt med vedkommende. Den byggede på 53 studerendes svar.

Journalisthøjskolens studieleder, Lars Bjerg, undrer sig over, at resultatet af razziaholdets arbejde ligger milevidt fra Illustreret Bunkers spørgeskema-undersøgelse.

"Måske var undersøgelse ikke valid, måske har vi at gøre med en anden generation af studerende, der har en højere moral. Jeg ved det ikke. Det mest sandsynlige er nu nok, at razziaen har fået de brodne kar til at makke ret, samtidig med at vi i undervisningen har sat fokus på de her ting," siger Lars Bjerg.

Kirstine Krefeld, elevrepræsentant i studienævnet, er ikke synderligt overrasket over, at lærerne ikke har fundet fusk og fantasikilder. Hun tvivler nemlig på Illustreret Bunkers under-søgelse.

"Jeg tror, at der var mange useriøse besvarelser, fordi spørgeskemaerne blev delt ud i kantinen," siger Kirstine Krefeld.

Selv om hun tvivler på undersøgelsens resultat, så mener Kirstine Krefeld, at det var helt på sin plads, at lærerne nedsatte en razzia-gruppe.

"Det var nødvendigt at sætte ind for at fjerne enhver tvivl om de studerendes troværdighed," siger hun.

Lars Bjerg mener, at kontrolarbejdet bør fortsætte. Han vurderer, at det har en præventiv effekt.

0 Kommentarer