Slut med Arena, FHM og Cosmopolitan i Danmark

Det er kun få uger siden, Johnny Laursen overlod sit livsværk, Benjamin Medier, til Bonnier. Nu kommer så meldingen om, at Benjamin lukker tre af sine magasiner.

Det er kun få uger siden, Johnny Laursen overlod sit livsværk, Benjamin Medier, til Bonnier. Nu kommer så meldingen om, at Benjamin lukker tre af sine magasiner.

Johnny Laursen ville aldrig have solgt sit livsværk til Bonnier, hvis han havde kunnet gøre det om. Det fortalte han i et stort interview i JP tidligere på året. Måske ærgrer han sig nu endnu mere.

Den nye ejer af Benjamin Medier har nemlig i dag meldt ud, at Benjamin lukker magasinerne FHM, Arena og Cosmopolitan, som hidtil er blevet udgivet på licens i Danmark.

"Det er en ufattelig svær beslutning at tage, men vi har over den sidste periode set, at vores udenlandske licensprodukter ikke har været i stand til at bide sig fast i det danske marked på samme måde som vores egne magasinbrands," siger adm. dir. Jan Lehrmann i en pressemeddelelse.

Han begrunder bladenes død med, at de er blevet hårdere ramt af den økonomiske afmatning end selskabets øvrige blade. Desuden er licensaftalerne omkostningstunge, lyder det.

Benjamin Media står stadig bag seks andre magasiner i Danmark – heriblandt Costume, Woman, Boligmagasinet og Vmax.

Lukningen af de tre magasiner får direkte indflydelse på redaktionerne og øvrige stillinger i Benjamin Media. I meddelelsen oplyses det, at de næste dage skal bruges på at finde ud af, hvor mange afskedigelser der bliver tale om.

De tre magasiner, Arena, FHM og Cosmpolitan, udkommer for sidste gang i april.

Læs også: Ansatte på Arena og Cosmopolitan undgår måske fyring

 

Endvidere: Bonnier fyrer 25 medarbejdere.

0 Kommentarer