Slagsmål om Operation X

KONFLIKT. Angel Films, der i to år har produceret det journalistisk grænseoverskridende tv-program Operation X, har lukket hele sin tv-afdeling og opsagt kontrakterne med omkring tyve medarbejdere.Herunder hele staben bag det succesrige Operation X, der har skaffet TV 2 høje seertal med historier, som er braget igennem både avisforsider, politistationer og folketing. Og som med dyre og sjældent veltilrettelagte produktioner har præsenteret journaliststabens historier på nærmest spillefilms-agtig facon.Men nu er det slut. Måske.

KONFLIKT. Angel Films, der i to år har produceret det journalistisk grænseoverskridende tv-program Operation X, har lukket hele sin tv-afdeling og opsagt kontrakterne med omkring tyve medarbejdere.

Herunder hele staben bag det succesrige Operation X, der har skaffet TV 2 høje seertal med historier, som er braget igennem både avisforsider, politistationer og folketing. Og som med dyre og sjældent veltilrettelagte produktioner har præsenteret journaliststabens historier på nærmest spillefilms-agtig facon.

Men nu er det slut. Måske.

Direktør i Angel Films Poul Erik Lindeborg siger til Journalisten, at Operation X lukker, fordi TV 2 ønsker at stoppe programmet.

»De skrev til os, at de ikke ønskede at fortsætte. Vi var i en situation, hvor vi skulle forhandle om de næste seks afsnit, da de meddelte, at de ikke ønskede at forlænge serien. De mente ikke, at programmet havde værdi for nyskabelsen af TV 2 eller for TV 2s brand. Siden har vi nedlagt 20 til 25 stillinger.«

– I har måske været for dyre?

»Nej, det var som sagt ikke begrundelsen. Den lød, at Operation X ikke kunne bidrage til TV 2s fornyelse,« siger Poul Erik Lindeborg.

Helt omvendte toner lyder der fra Kvægtorvet i Odense, hvor tv-stationens eksterne nyhedsbrev på forsiden den 9. december meddelte, at Operation X fortsætter, 'selv om Angel Films har valgt at stoppe produktionen'.

»Nej, vi lukker ikke programmet. Men vi taler med andre selskaber om at overtage produktionen. Med den gamle stab som medarbejdere og Morten Spiegelhauer som vært,« oplyser TV 2-programredaktør Henning Møller til Journalisten.

Han siger, at TV 2 fik henvendelser fra interesserede selskaber, så snart rygterne begyndte at brede sig om, at Angel Films var ude.

Operation X' hidtidige studievært, Morten Spiegelhauer, oplyser, at han ikke har lavet aftaler med nogen:

»I princippet vil jeg gerne fortsætte. Det vil TV 2 også, og de vil gerne have mig som vært. Men nu venter jeg og ser, og så tager jeg stilling.«

Studieværten har kontrakt med Angel indtil 1. februar.

På Angel Films replicerer direktør Poul Erik Lindeborg:

»Jamen, det glæder mig da at høre, at de vil fortsætte. For så betyder det også, at vi skal lave det. De kan ikke køre videre uden os, for det er os, der har opfundet formatet, og os, der har konceptet. Alt andet er en misforståelse.«

Angiveligt er sagen et spørgsmål om økonomi, da Operation X har været en af de dyreste dokumentarserier på det danske tv-marked. Med en stykpris, der ifølge Journalistens oplysninger ligger på omkring en million kroner per udsendelse, hvilket er cirka en tredjedel mere, end der normalt betales for dansk tv-dokumentar i dag.

1 Kommentar

christina wenningstedt
26. JULI 2010
Re: Slagsmål om Operation X

At programmerne har været så dyre at producere, kan jeg ikke forstå, da angelfilms glemmer at betale dem der har hjulpet dem med programmerne.

Jeg passede de fire hvalpe, der blev importeret til programmet om kamphunde, men da programmet var færdigt produceret, ville de ikke betale for pasningen og har stadig ikke.

i dag kan jeg bare ikke komme i kontakt med dem og tv2 vil ikke hjælpe, så jeg kan få mine penge.