Sladder volder hovedbrud på Nyhedsavisen

»Et klamt tip giver 500 kroner. Et rigtigt klamt 1000!« Med de ord efterlyste Nyhedsavisen for over en måned siden sladder om sladderkongerne Qvortrup og Falbert. Men hvor bliver historierne af?

»Et klamt tip giver 500 kroner. Et rigtigt klamt 1000!« Med de ord efterlyste Nyhedsavisen for over en måned siden sladder om sladderkongerne Qvortrup og Falbert. Men hvor bliver historierne af?

Nyhedsavisens chefredaktør, Simon Andersen, sendte efterlysningen ud som reaktion på Ekstra Bladet og Se & Hørs dækning af sagen om Socialdemokraternes Jeppe Kofod og den 15-årige DSUer.

Det var beskrivelserne af, at Jeppe Kofod »ikke brugte kondom«, at han »var liderlig«, »tog pigens mødom« og efterlod »blod på lagenet«, der faldt chefredaktøren for brystet. Nu skulle Ekstra Bladets Bent Falbert og Se & Hørs Henrik Qvortrup smage deres egen medicin.

I Nyhedsavisens spalter var Falbert og Qvortrup straks ved at falde over hinanden med udmeldinger om, hvor meget snavs der ligger gemt i hver deres fortid. Men nu – over en måned senere – har efterlysningerne ikke affødt en eneste smudsartikel.

– Nu er det jo over en måned siden, du efterlyste snavs om Qvortrup og Falbert. Har du fået nogen tips?

»Ja, vi har fået en række tips, som vi sidder og kigger på, men det volder en del hovedbrud. Ring igen om et par uger, så skal jeg fortælle dig mere,« siger Simon Andersen til Journalisten.dk.

– Men hvorfor har I ikke skrevet nogen sladderartikler om de to chefredaktører endnu? I har jo haft over en måned?

»Nogle af de tips, vi har fået, går hårdt ud over andre, ikke kun Qvortrup og Falbert, så vi har en del dilemmaer at forholde os til.«

– Er det svært at skrive sladderjournalistik?

»Ja, det er enormt svært. Det er ikke nogen hemmelighed.«

– Er det kommet bag på dig, hvor svært det er?

»Nej, det er ikke kommet bag på mig, men grovheden er kommet bag på mig. Hvor ubehageligt og ulækkert det er. Jeg har ikke noget imod at behandle Qvortrup sådan, men måske går det ud over hans ekskone og børn, og det er ubehageligt og giver problemer.«

– Hvor mange journalister har du sat på opgaven?

»Det er sådan lidt forskelligt fra dag til dag. Der er ikke en gruppe, der sidder med det fuldtids.«

– Kan du fortælle noget om, hvad de tips, du har fået, handler om?

»Nej, ikke endnu, men det kan du finde ud af ved at læse, hvad jeg tidligere har sagt.«

6 Kommentarer

Skriv for- og efternavn Torben Jacobsen
31. MAJ 2008
Re: Sladder volder hovedbrud på Nyhedsavisen

Spørgsmålet er, om Andersen overhovedet har salgbart sladder om Qvortrup og Falbert, selv om han påstår det. Det er ikke kun, Morten Albæk, der har set nedsalget mellem det vi siger, og det vi gør...

Nyhedsavisens redaktør har udnævnt sig til den klammeste sladderkonge. Han sætter læsernes "sorte fantasi" i gang, men ofrene, denne gang Qvortrup og Falbert, får ikke en chance for at forholde sig til det påståede svineri!

It´s not use pulling the trigger and then trying to stop the bullet....

Torben.

Chris Hansen
20. MAJ 2008
Klamme historier eller klamme hænder

Nu er banneret om dusør for slibrige tips om Qvortrup og Falbert forsvundet fra Nyhedsavisens website, avisen.dk.

Mon Nyhedsavisen pønser på at få idéen, om lade de to konkurrende redaktører smage deres egen medicin, til gå i glemmebogen?

Simon Andersen, vis os nu, hvad du har af klamme historier om de to. Eller er det bare klamme hænder, du sidder tilbage med?

peter jensen
13. MAJ 2008
Re: Sladder volder hovedbrud på Nyhedsavisen

selvmodsigende sludder Nyhedsavisens chefredaktør, Simon Andersen kommer med.

Pointen med hans medie happening var jo netop at Falbert og Qvortrup skulle "smage egen medicin".

Nu hvor den "ladte bøsse" skal fyres af se kommer der smålige moralske skrupler.   Simon Andersen ska nok tænke før han taler og udbasunerer markante luftkasteller næste gang,

jenni christensen
11. MAJ 2008
Re: Sladder volder hovedbrud på Nyhedsavisen

Det ser uhyggeligt ud, med min briller, hvis journalister tøver med at lave deres samfundsopgave.

Sker det under overvejelse af, om nogen bliver afsløret i at være part i noget snavs - at have lukreret på en snavset persons snavs,- så synes jeg, at journalistens tøven er endnu mere kritisabel.

Kan man stole på pressen, hvis journalister agerer udfra sådanne partiske (inhabile) kriterier?

Jenni

preben nyborg madsen
10. MAJ 2008
Re: Sladder volder hovedbrud på Nyhedsavisen

Skomager, bliv ved din læst....

Der findes sladderblade - og de gør det på den måde. Så findes der aviser, som gør det på den anden måde. Og så er der Nyhedsavisen, som åbenbart ikke kan finde ud af, hvilken ben, de skal stå på. Eller om de overhovedet skal gå? Jeg synes, at Nyhedsavisen skal finde sine egne ben og lade andre om at bringe det, de nu synes.

Flere