Skoler vil samarbejde

Fotograf- og AV-uddannelserne på Københavns Tekniske Skole (KTS) har gennem flere år været udsat for massiv kritik fra elever.

Fotograf- og AV-uddannelserne på Københavns Tekniske Skole (KTS) har gennem flere år været udsat for massiv kritik fra elever.

I et forsøg på at gøre forholdene bedre, prøver Københavns Tekniske Skole nu at få et samarbejde op at stå med Medieskolen i Viborg omkring skolernes fotograf- og AV-uddannelser.

"Begge skoler er interesserede i samarbejdet," oplyser inspektør Børge Askov Christensen fra KTS. Han understreger, at samarbejdet er i begyndelsesfasen, og at der derfor ingen faste aftaler er endnu.

I efteråret beskrev JOURNALISTEN de massive klager over KTS. Problemerne blev forstærket, fordi et hold fotografelever havde svært ved at gennemføre deres svendeprøve på skolen.

Thorkild Sunesen, faglig sekretær i Journalistforbundet, mener, at et samarbejde mellem de to skoler er nødvendigt for KTS, hvis skolen vil beholde uddannelserne.

"Hvis ikke de var blevet presset fra fagets side – fotografer og AV-teknikere – til at indlede et samarbejde, så var de aldrig begyndt på det," siger han.

Fotograf- og AV-uddannelserne på KTS fik inden jul også ny uddannelsesleder.

"Der var simpelthen ikke tillid til den tidligere leder. Han magtede ikke at have ansvaret for at gennemføre en uddannelse," siger Thorkild Sunesen.

Bjørk Aabech er ny konstitueret leder. Han har tidligere arbejdet i DRs interne uddannelsesafdeling.

Fotografelevernes svendeprøve gik godt – ingen dumpede. På http://www.fotograf2000.dk/ kan man læse om eleverne og se nogle af deres billeder.

0 Kommentarer