Skolen kommer i fokus i TV2 Nyhederne

Når TV 2 skyder en række skole-projekter i gang i september, vil nyhedsfladen også sætte fokus på folkeskolen.  

Når TV 2 skyder en række skole-projekter i gang i september, vil nyhedsfladen også sætte fokus på folkeskolen.  

I løbet af det næste halve år vil TV 2 sætte fokus på folkeskolen. Foruden at søsætte programmet "Skolen" har TV 2 afsat midler til at sætte fokus på folkeskolen i bl.a. TV2 Nyhederne.

»Jeg er overbevist om, at programmerne vil blive et samtaleemne. Derfor vil seerne også opleve, at vi opruster på skoleområdet på nyhedsfladen,« siger Jacob Nybroe, souschef på TV 2. Nyhederne vil blandt andet kigge på grundskoleforløbet i Danmark.
Foruden åbningen af nye kanaler er skoleprojektet det største redaktionelle enkelt-projekt, TV 2 har lavet.
»Jeg tør godt sige, at det er en af de største satsninger, vi har lavet. Det er sjældent, at TV 2 har fastansatte medarbejdere på bestemte områder. Jeg vil ikke sige præcis, hvor mange medarbejdere som bliver tilknyttet skoleområdet, men det bliver massivt,« siger Jacob Nybroe.

 Læs også: TV2 vil sætte den store dagsorden

3 Kommentarer

Michael Bjørnbak Martensen
14. AUGUST 2008
Re: Skolen kommer i fokus i TV2 Nyhederne

Lige en lille ting om www.dcum.dk - for der er netop lavet en rundspørge baldnt skoleledere vedr. mobning og hvorledes arbejdet er grebet an på.

 www.dcum.dk har opgaven, hvor der benyttes online spørgeskemaer med ganske mange spørgsmål, og lige netop alle disse ting der skal udfyldes, er den helt centrale  kritik fra skoleledernes side, hvor de hellere vil ud og snakke med eleverne og deres lærere.

 Ser man på de frivillige dele af www.dcum.dk ´s virke fremgår det med tydelighed, at institutionerne er ved at f røde knobber af alt dette udfyldningsmateriale. 

To institutioner har udfyldt skemaerne ialt: http://www.bm-kort.dk/Kort/Danmarkskortet.aspx?center=(56.17002298293205,%2010.237793326377869)&zoomlevel=9 (henvisning fra www.dcum.dk)

Michael Bjørnbak Martensen
14. AUGUST 2008
Re: Skolen kommer i fokus i TV2 Nyhederne

I håbet om, at TV2 læser med, en information:

Det er et faktum, at mange skoler lider under manglende vedligeholdelse - og mobning er et problem.

Det er oplagte emner for en gennemgang, hvor man ed rette kan spørge, hvordan det går.

Arbejdstilsynet og embedsmandsinstitutionen har fagfolk, der kan udtale sig med relevante faglige kompetencer, men www.dcum.dk bliver i dag brugt af pressen.

Udtalelserne derfra kan sammenlignes med Maren fra Kæret, hvor der kommer nogle helt jordnære betragtninger ala "Når der ikke er rent, kan det give elever luftvejsproblemer." "Mobning er skadeligt, og kan få langtidsvirkninger."

Som jeg oplever det, er www.dcum.dk et statsinitiativ for at holde væsentlig kritik fra døren - så dermed en opfordring til at komme ind under huden på problemerne med de myndigheder, der har den faglige ballast.

Michael Bjørnbak Martensen
14. AUGUST 2008
Re: Skolen kommer i fokus i TV2 Nyhederne
Det bliver godt nok spændende. I flere år har vi hørt på regeringen, anført af Haarder og Fogh, hvor budskabet har været kritik, alene. Jeg håber, at udsendelserne vil se på skolen, som den faktisk er - og se på de udfordringer, der arbejdes med. Af udfordringer tænker jeg på noget helt andet end etniske problemstillinger, særligt kloge børn problemstillinger, og tilsvarende - men udfordringer, der gerne skal matche de udfordringer de unge kommer ud i - her-til-lands og når turen går lidt nedenfor Kruså.