Skatteudspil i politisk modvind

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, lægger afstand til skattekommissionens forslag om at fjerne momsfritagelsen. Hun afventer mediestøtteudvalgets rapport næste år.

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, lægger afstand til skattekommissionens forslag om at fjerne momsfritagelsen. Hun afventer mediestøtteudvalgets rapport næste år.

Det kan godt være, at regeringens skattekommission er lun på idéen om at finansiere skattelettelser ved at skære i støtten til dagbladene. Men derfra er der langt til, at forslaget bliver en realitet. Over for Business.dk siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby:
"Skattekommissionen skal kigge på det samlede skattetryk i Danmark. Det er deres opgave. Men deres forslag er ikke lov. Og rygter om, hvad de vil spille ud med, har jeg ingen kommentarer til."
Hun afventer i stedet resultatet af et større udredningsarbejde omkring den samlede danske mediestøtte, som foreligger næste år.
"Vi har nedsat et mediestøtteudvalg, der skal kigge på hele mediestøttet. Det venter vi fortsat på resultatet af," siger Ellen Trane Nørby.

Det var dagbladet Børsen, der i dagens udgave kunne skrive at skattekommissionen ønskede at spare 2,9 milliarder kroner på afvikling af momsfritagelsen for blandt andre dagbladene og dermed finansiere kommende skattelettelser. Avisen skrev, at udspillet var foreløbigt, idet kommissionen først fremlægger en samlet plan 2. februar 2009.

Hvis momsfritagelsen til den tid fortsat er en del af skatteudspillet, vil det næppe kunne samle politisk flertal. SF's mediepolitiske ordfører, Holger K. Nielsen, og Socialdemokraternes Mogens Jensen giver nemlig også forslaget den kolde skulder.
"Det vil være en katastrofe for dagbladene. Det vil betyde bladdød med stort D og være totalt ødelæggende for demokratiet og medieverdenen," siger Mogens Jensen til Business.dk

0 Kommentarer